BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Hoe DigitalGuest bijdraagt aan de duurzaamheid in hotels

Hoe DigitalGuest bijdraagt aan de duurzaamheid in hotels

Elk jaar groeit de bezorgdheid over de gevolgen voor het milieu. Steeds meer industrieën, waaronder de horeca, zoeken naar manieren om hun voetafdruk te minimaliseren en duurzamer te worden. Duurzaamheid voor hotels is een belangrijk onderwerp geworden. Maar dankzij de technologie hebben hotels een lange weg afgelegd en zijn ze milieuvriendelijker geworden.

Daarom heeft DigitalGuest een digitaal platform gecreëerd, omdat wij veel geven om duurzaamheid in de horeca. Wij richten ons op het digitaliseren van de horeca en het elimineren van papierafval.

We streven ernaar om bij te dragen aan de duurzame ontwikkeling van de horeca.

In 2016 begon DigitalGuest als een wens om oude en stoffige in-room gastenboeken te vervangen. Evenals het vervangen van alle prints, zoals flyers en brochures, in hotels om papierafval te verminderen. Een papierloze oplossing biedt veel voordelen voor hotels, te beginnen met het besparen van geld op papier, het personeel in staat stellen informatie in enkele seconden bij te werken en, in het algemeen, het verminderen van de ecologische voetafdruk.

Bij DigitalGuest zijn we gepassioneerd door de bescherming van het milieu en het behoud van natuurlijke hulpbronnen, dus we willen de horeca duurzamer maken door over te schakelen van papier en print naar een digitaal platform. We willen de hotelservice zo maken dat gasten de mogelijkheid hebben om bijvoorbeeld te kiezen of ze nieuwe handdoeken in de kamer willen of niet, gasten kunnen afzien van de dagelijkse huishouding of vooraf eten kunnen bestellen, zodat hotels kunnen besparen op de inkoop en voedselverspilling kunnen voorkomen.

Klaar om print te vervangen door een digitaal platform? Boek een demo

Onze MVO-strategie

Digitalisering van bedrijfsvoering en gastencommunicatie gaan hand in hand met meer concrete maatregelen en meer aandacht voor milieu en verantwoordelijkheid. In het kader van onze MVO-strategie werkt DigitalGuest samen met Forests of the World, dat strijdt voor een natuur die rijker is aan dieren en planten. Door het DigitalGuest platform te gebruiken vermindert u dus niet alleen papierafval, maar draagt u ook bij aan de wederopbouw van regenwouden.

In 2015 hebben de Verenigde Naties doelstellingen voor duurzame ontwikkeling richting 2030 aangenomen. Naar onze mening bevindt DigitalGuest zich in een unieke positie om aanzienlijk bij te dragen aan de wereldwijde doelstellingen, die dicht bij onze kernactiviteit van expertise staan.

Ook zijn we een fantastische samenwerking aangegaan met Green Key die toegang geeft tot digitale informatie over de Green Key en de milieu-inspanningen van de locatie. Wanneer een gast incheckt in een Green Key-gecertificeerd hotel, worden de vele groene initiatieven van het hotel digitaal weergegeven. Door de Green Key via ons platform te presenteren, verlagen we de ecologische voetafdruk van de toeristische sector nog meer door print te elimineren. Zorg voor het milieu en tegelijkertijd voldoen aan de behoeften en verwachtingen van gasten op het gebied van digitale toegankelijkheid – het is een win-win voor iedereen.

Wilt u uw inspanningen op het gebied van duurzaamheid verbeteren? Boek een demo

Voorbeelden van papierloze oplossingen

Een concreet voorbeeld: het Skærbæk-centrum in Denemarken heeft de gastenboeken op de kamers vervangen door een digitaal platform en bespaart nu jaarlijks 5,4 ton papier. Stel je voor hoeveel papier en regenwoud we zouden kunnen besparen als elk hotel digitaal zou gaan!

Skaerbaek paperless case story
skagen strand paperless case story

Een ander voorbeeld is van Skagen Strand Holiday Center. Zij hebben een bestelformulier voor het ontbijt omgezet van print naar een digitale oplossing en dat bespaart tonnen papier, verlicht de werkdruk en verhoogt ook het aantal ontbijtbestellingen.

Wij willen de sector helpen inspireren en vooroplopen in de groene transitie. Het is beter voor de mensen, de planeet en het bedrijf zelf. Lijkt een gemakkelijke keuze!

Wij willen een duurzame oplossing bieden voor elk hotel en hen helpen hun gastenreis nog beter te maken. Om meer te weten te komen over onze initiatieven en hoe we de duurzaamheidsdoelstellingen van uw hotel kunnen verbeteren boek een demo en we vertellen u graag meer!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details