BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Hoteltoren Silt in Middelkerke kiest sanitair van Duravit
Het duinlandschap was een bron van inspiratie voor de vormgeving van de sanitaire ruimtes.

Hoteltoren Silt in Middelkerke kiest sanitair van Duravit

De hoteltoren Silt, aan de kust van Middelkerke, opende eind maart de deuren. Voor al het sanitair ging het nieuwe hotel in zee met designbadkamerproducent Duravit. Silt Hotel straalt zowel kracht, soberheid als verfijning uit, met aandacht voor zee en duin. Het project weerspiegelt goed het karakter en de waarden van de badplaats, die werden doorgetrokken tot in het kleinste kamertje. Zo zijn de badkamers ingericht met Duravit-producten uit de series Architec, Circle, D-Neo, DuraStyle, DuraSystem, Sustano, Vero Air en Wave.

Met een evenementenruimte, drie creatieve foodconcepten, een casino en een viersterrenhotel wil Silt Hotel de bestemming worden voor levensgenieters van alle slag. De harmonieuze samensmelting van de architectuur met de levendige duinen markeert de geboorte van een tijdloos icoon aan de Belgische kust.

Het kraanwerk getuigt van een moderne, minimalistische ontwerpstijl.

Een met de omgeving

Opmerkelijk is dat het organische duinlandschap wordt weerspiegeld in het interieur dat zo een geheel vormt met de buitenomgeving. Om dit design door te trekken in het sanitair viel de keuze op de producten van Duravit uit de series Circle, Wave, D-Neo, DuraStyle, Sustano, Vero Air en Architec. Het kraanwerk uit de gamma’s Wave en Circle zijn hier een mooi voorbeeld van. Wave staat voor een moderne, jonge ontwerpstijl. Met Circle streeft Duravit naar een minimalistische vormgeving. Details zoals de opening tussen de body en handgreep, die tot een minimum is teruggebracht, of de geïntegreerde straalregelaar, benadrukken deze perfecte strakke look. Daarnaast werden ook meerdere DuraStyle-toiletten geïnstalleerd, gekenmerkt door een ontwerp waarbij keramiek en zitting optisch tot een harmonische en elegante eenheid versmelten.

Duravit combineert al meer dan tweehonderd jaar innovatief design met de hoogste kwaliteit.

Naast de verbinding met de omgeving stond ook duurzaamheid centraal in het karakter van Silt Hotel. In de badkamers komt die visie tot uiting in de keuze voor Sustano, de eerste recyclebare douchebak van Duravit. De Sustano-douchebakken gemaakt uit DuraSolid® Nature, het recycleerbare gegoten minerale materiaal van Duravit, zijn door hun laag gewicht gemakkelijker te vervoeren, waardoor ze bijdragen aan de vermindering van CO2-uitstoot. De levensduur van het materiaal en de recycleerbaarheid na de gebruiksfase leveren daarnaast een nog grotere bijdrage voor het milieu.

Kwaliteit met aandacht voor design

Eenvoudig kwalitatieve sanitaire voorzieningen volstaan tegenwoordig niet meer voor vakantiegangers. Een hoogwaardig ontwerp is nu ook essentieel voor een optimale ervaring. Duravit combineert al meer dan tweehonderd jaar innovatief design met de hoogste kwaliteit, bestand tegen de tand des tijds dankzij slimme productieprocessen. Het principe hierachter is dat doordacht design altijd relevant blijft. Om de kwaliteit van de producten te benadrukken, biedt Duravit een levenslange garantie op meer dan twintig van zijn keramiekreeksen. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details