BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Hotels for Trees en Lacoly slaan handen ineen voor duurzamere hotelindustrie

Hotels for Trees en Lacoly slaan handen ineen voor duurzamere hotelindustrie

Nieuwe Whatsapp-service maakt “groener overnachten” nu nog makkelijker

Vanaf vandaag krijgen hotelgasten in diverse hotels de optie om de dagelijkse kamerschoonmaak over te slaan dankzij de WhatsApp-service van Lacoly. In ruil hiervoor plant het hotel een boom via het in 2021 opgerichte Hotels for Trees. Oprichter en Chief Tree Planting Officers Floris Licht: “Ik ben enorm trots op de verdere professionaliseringsslag van ons impactvolle initiatief. Voorheen gaven gasten tijdens hun verblijf onder andere door middel van een deurhanger aan de dagelijkse kamerschoonmaak over te willen slaan. Door de inzet van Lacoly kunnen gasten dit nu voorafgaand aan of tijdens hun meerdaagse verblijf doorgeven via WhatsApp. Dit is een win-win, zowel voor hotels als voor gasten. Zo werken hotels met een efficiëntere schoonmaakplanning en wordt het voor hotelgasten eenvoudiger om duurzame keuzes te maken.” De WhatsApp-service is per direct beschikbaar voor de reeds aangesloten en nieuwe partnerhotels van Hotels for Trees.

Via WhatsApp bomen planten in plaats van kamerschoonmaak

De hotelbranche kan nog laagdrempeliger impact maken met de nieuwe WhatsApp-service van Lacoly. Hotels for Trees heeft vorig jaar 75.000 bomen kunnen planten door de gast de keuze voor te leggen om de kamerschoonmaak over te slaan. Floris Licht: “We hebben als doel om vanaf 2025 meer dan 1 miljoen bomen per jaar te planten. We kijken daarbij continu naar hoe we meer gasten op een betere manier kunnen bereiken. WhatsApp is daar een ideaal communicatieplatform voor.”

Duurzame stappen via digitale keuzeknoppen

Sinds de introductie van Lacoly afgelopen jaar ontvangen duizenden gasten dagelijks informatie over hun verblijf via WhatsApp. Dit gebeurt in de meeste gevallen voorafgaand aan hun verblijf waardoor de gast zich rustig kan inlezen en de mogelijkheid heeft het verblijf nog aangenamer te maken. Dirk Taselaar, oprichter Lacoly: “Met WhatsApp delen we informatie over het verblijf, kunnen we interessante aanbiedingen doen en bieden we hotelgasten vanaf nu dus ook aan om duurzame keuzes te laten maken. Ik ben erg blij met de nieuwe samenwerking die we aangaan met Hotels for Trees. Ik merk dat er nog veel stappen te zetten zijn om de hotelbranche verder te verduurzamen. Het is mooi dat we hier vanuit Lacoly een waardevolle bijdrage aan kunnen leveren.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details