BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Hotel T heeft zijn deuren in Waregem geopend!

Hotel T heeft zijn deuren in Waregem geopend!

De “Paardenstad” verwelkomt splinternieuw boutique hotel van 45 kamers.

De jonge “volbloed” West-Vlaamse onderneemster Tine Van Canneyt (amper 33 jaar!) opende deze zomer officieel Hotel T, een luxueus en tegelijk zeer toegankelijk hotel in de Stationsstraat in Waregem. Het pand dat zich spreidt over drie voormalige herenhuizen, biedt alle comfort en faciliteiten, waaronder vergaderzalen, een overdekt zwembad en eigentijdse, gevarieerde foodconcepten voor elk moment van de dag. Hotel T wordt dé ontmoetingsplek waar de stad nood aan had om de bedrijfswereld, toeristen én de lokale bevolking de hele dag door te verwennen. 

Van T tot t, Tine Van Canneyt

We schrijven 2017. De amper 27-jarige Tine Van Canneyt rijdt na een lange werkdag vastberaden naar huis met een plan. “Ik ga een b&b openen”. Op dat moment is Tine als directiesecretaresse bij ventilatie- en zonweringbedrijf Renson steeds in de weer om de perfecte logies en vergaderlocaties te vinden voor klanten en internationale werknemers van het bedrijf. Alleen… ze vindt er weinig of geen. Zes jaar, behoorlijk wat bouw- en renovatiewerken én een pandemie later is de b&b … een hotel van 45 kamers geworden. “Ik droomde al heel mijn leven van een eigen horecazaak, met evenementenruimtes, een ontbijtruimte, een bar….”, bekent een enthousiaste en vastberaden mama van twee en plusmama van nog twee jonge kinderen. De naam van haar jongste, vijfde “kind” typeert Tine door en door: Hotel T.

Een intense brainstorming mondde destijds immers uit in … één letter: T. Hotel T verwijst uiteraard naar Tine, maar ook naar Thuiskomen, het gevoel dat de eigenares van het nieuwe hotel bovenal wil overbrengen. “Geen overbodige blabla, rechttoe, rechtaan”, zo kan je Tine wel omschrijven. Sociaal, hartelijk en gedreven gaat ze door het leven. Dit gevoel wil ze ook op elk moment laten uitstralen in de splinternieuwe zaak die Waregem zo hard nodig had om de sociale cohesie een extra boost te geven. “Thuiskomen, Tafelen, Toasten, Tijd voor zaken en Totaalbeleving. Maar vooral voor Terugkomen, er is altijd wel een T-rigger om naar ons te komen” grapt Tine.

Boutique-house concept

Hotel T is niet alleen het enige hotel in het historische centrum van de “stad in galop”, het oogt in vele opzichten ook uniek. “Een vlotte mix van architectuur- en interieurstijlen met een tijdloos design ”. De gevels van de historische panden stralen een gevoel van goed bewaard geheim uit. Ze nodigen spontaan uit om het hart van het hotel te verkennen. De eerste stappen langs de vroegere koetsingang dompelen de bezoekers meteen in een aparte, luchtige sfeer. De verrassing wordt compleet wanneer de rust van de binnentuin doet vergeten dat de stadsring vlakbij gelegen is. Centraal en tegelijk vlot toegankelijk, dit typeert evenzeer Hotel T. 27 tuinkamers van 17,5 m2 tot 34 m2 bieden alle comfort en toegankelijkheid, ook voor minder valide klanten of gasten die graag gelijkvloers logeren. Het petanquepleintje maakt het nog gezelliger. 

Een wandeling door de tuin met zijn historische bomen trekt de aandacht naar het horizontale venster: kijk je even naar beneden, dan wil je wellicht meteen een duikje nemen in het ondergrondse zwembad (4 m op 9 m) of tot rust komen in de infrarood cabines. 

Zakenwereld en leisuremarkt

Trade & Tourism: de T blijft alomtegenwoordig. Gasten van lokale, nationale of internationale afkomst vinden hier ongetwijfeld hun gading. Het 20-koppige personeel staat steeds paraat om alle wensen van het cliënteel in te lossen in een ongedwongen maar onberispelijke stijl. “Wil je elke gast het gevoel geven thuis te zijn, dan moet je een mooi evenwicht vinden tussen een samenhangend geheel waarin verschillende stijlen naadloos in elkaar kunnen passen”, licht Tine verder toe. Dit komt heel sterk naar boven wanneer de ontdekkingstocht door de drie voormalige woonhuizen en evenveel verdiepingen, oude elementen laat opmerken. Op de eerste en tweede verdieping werden in totaal 18 splinternieuwe kamers aangelegd. 

De kamers van de eerste verdieping, versierd met blauwe okergele tinten, brengen het royale karakter van het voormalige herenhuis met donker goud en sierlijke moulures, discreet weer tot leven.  

Op de tweede verdieping verrassen de kamers met een nog andere interieurstijl dan de tuinkamers en de eerste verdieping. Een luchtiger look & feel, een fris, jonger interieur, versierd met witte en roze strepen, past perfect in een hippere levensstijl. 

Duurzaam lokaal

Hotel T beantwoordt aan alle vereisten van een publiek dat steeds vaker op zoek gaat naar duurzame waarden en begaan is met de toekomstige generaties. Als jonge mama wil Tine ook het goede voorbeeld geven: biologisch afbreekbare zeep in hervulbare flessen, een groen dak en zonnepanelen, afgesloten berging voor fietsen en in de ondergrondse garage (12 ruime laad- en parkeerplaatsen naast 19 gewone parkeerplaatsen), verhuurfietsen voor milieuvriendelijke verplaatsingen, Hotel T tekent ook met de T van Toekomstgericht.

“En waarom zou je elders zoeken wat je in de regio kan vinden? Bovendien met de beste kwaliteit als garantie?” Tine kent zowel de gevestigde waarden als jonge ondernemers uit de buurt door en door. Renson, Revor, Unilin, meubelfabrikant PR Living, tegelproducent De Sloover, Valpottery het Boutique House Hotel in de Stationsstraat lijkt wel een vlaggenschip van West-Vlaams ondernemerschap en zijn continu streven naar excellentie. 

Iedereen welkom, van 6u30 tot…

Tine staat erop om zowel zakenmensen als lokale nieuwsgierigen even hartelijk te ontvangen. Niet alleen blijven alle faciliteiten steeds toegankelijk voor alle bezoekers, elke dag begint en eindigt met leuke formules, een ontbijt (vanaf 6u30), brunch, lunch of tapasformule (bar bites & more vanaf 17u) die naadloos in elkaar vloeien. Zo kan je aan de toog van de stijlvolle Bar T of in de donkergroen-cognac knusse living room gezellig genieten van de à la carte gerechten.

De aanpalende ‘orangerie’ met zicht op de binnentuin en op Bar T wordt ongetwijfeld een geprivilegieerde ruimte voor private dinning, strategische vergaderingen en zakenlunches. 

Hotel T, trekpleister om te genieten … of werken

Tine maakt zich op om haar eerste gasten te verwelkomen. Ze mag fier zijn, haar boutique-house concept beantwoordt perfect aan wat Waregem tot nu toe miste. Ook wie overdag met z’n laptop in een inspirerende sfeer wil komen werken, is meer dan welkom. En wie op zoek is naar een job, vindt in Hotel T misschien de perfecte werkgever! “We zijn nog op zoek naar versterking in de keuken, bar en zaal om samen met ons aan het grote avonTuur te beginnen!”

Tot binnenkorT!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details