BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Hospitality Inflation Report 2023

Hospitality Inflation Report 2023

Uit de onlangs verschenen whitepaper Hospitality Inflation Report 2023 blijkt dat de hotelsector de inflatie effectief heeft aangepakt en de gestegen energie- en arbeidskosten met succes heeft doorberekend aan de gasten. Dit vermogen om de kosten te beheersen en de winstgevendheid te handhaven is een van de sterkste punten van de sector. Het rapport, opgesteld door SuitePad, Europa’s toonaangevende leverancier van tablets voor de horeca en expert in digitale communicatie met gasten, onthult ook dat dit succesvolle kostenbeheer alleen van toepassing is op de gemiddelde dagelijkse prijs (GDP) en niet op aanvullende diensten. Terwijl de Average Daily Rate (ADR) in Europa in 2022 met 18,5% steeg tot 135,4 EUR ten opzichte van het voorgaande jaar, werden de prijzen voor aanvullende diensten zoals ontbijt, roomservice en spabehandelingen slechts met gemiddeld 7% verhoogd.

“Een stijging van 7% in prijzen voor aanvullende diensten is relatief hoog, maar blijft nog steeds onder het huidige inflatiepercentage van 9,2 procent in de eurozone en lijkt nog gematigder in vergelijking met de stijging van de ADR”, zegt Moritz von Petersdorff-Campen, medeoprichter en managing director van SuitePad.

AANBEVELING: OPTIMALISEER UPSELLING

“Onze conclusie en tegelijkertijd onze aanbeveling aan de hotelindustrie is om de huidige prijsstelling van de bovengenoemde aanvullende diensten – upselling – te herzien en indien nodig te verhogen. Immers, als een gast bereid is om bijvoorbeeld 20 procent meer uit te geven aan zijn kamer, moet hij zeker ook bereid zijn om 10 procent meer te betalen voor het ontbijt”, aldus v. Petersdorff-Campen. Het Hospitality Inflation Report maakt een onderscheid tussen individuele nevendiensten en hun prijzen, houdt rekening met de verschillende sterrenclassificaties en geeft een vergelijkende analyse van hun diensten en prijzen.

GEBRUIK GASTGEGEVENS EN VERHOOG EXTRA INKOMSTEN

SuitePads wordt gebruikt in meer dan 1.000 hotels wereldwijd, in meer dan 30 landen en levert waardevolle gegevens voor het analyseren en optimaliseren van het gedrag van gasten in meer dan 70.000 hotelkamers. Met de cloudgebaseerde software kunnen hoteliers naadloos een gebruiksvriendelijke boekingstool voor extra diensten zoals roomservice, spabehandelingen en nog veel meer integreren in hun tablets op de kamer. Het hotelmanagement bepaalt zelfstandig de prijzen voor deze diensten en kan deze op elk moment aanpassen. SuitePad gebruikt deze gegevens om exclusieve inzichten te krijgen in prijzen, gastgedrag en om de hotelindustrie te helpen haar inkomstenpotentieel te maximaliseren.

OVER SUITEPAD

SuitePad is de toonaangevende leverancier van in-room tablets in de hotelindustrie. De bekroonde oplossing combineert een gastengids, boekingstool, telefoon, tv-bediening en meer in één apparaat. Meer dan 1.000 klanten wereldwijd – van gerenommeerde hotelketens tot onafhankelijke boetiekhotels – gebruiken SuitePad om de communicatie met gasten te verbeteren, hogere verkoopopbrengsten te genereren en processen te optimaliseren. In januari 2023 werd het in Berlijn gevestigde bedrijf voor de vierde achtereenvolgende keer bekroond met de HotelTechAward “Best Guest Room Tablet”.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details