BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Horeca Expo 2023: het epicentrum van innovatie en inspiratie
Horeca Expo is het evenement waar horecaprofessionals samenkomen om nieuwe mogelijkheden te ontdekken, te netwerken met bijna 600 exposanten en de nieuwste trends in de branche te verkennen.

Horeca Expo 2023: het epicentrum van innovatie en inspiratie

Het is weer zover! Van 19 tot en met 22 november 2023 zal de 34ste editie van de Belgische vakbeurs voor de horeca, grootkeukens en eetwinkels, beter bekend als de Horeca Expo, de acht hallen van Flanders Expo in Gent overnemen. Dit is het evenement waar horecaprofessionals samenkomen om nieuwe mogelijkheden te ontdekken, te netwerken met bijna 600 exposanten en de nieuwste trends in de branche te verkennen.

Dit jaar zijn er verschillende zones die zich richten op specifieke aspecten van de horeca. Een van de meer opvallende gebieden is Hal 3, waar Hotel & Hospitality centraal staat. Hier is alles te vinden wat te maken heeft met hotels, van slaap- en zitgedeeltes tot badkamers, lobby’s, bars en restaurants. Het aanbod omvat meubels, apparatuur, inrichting en accessoires.

Hal 3 is ook de locatie van de Belgium Hospitality Club, waar niet-concurrerende bedrijven in de sector zich verenigen om hoogwaardige producten en diensten te leveren aan hotels en restaurants. Dit initiatief heeft tot doel om samen te werken en elkaar te versterken op het gebied van sales en marketing, met een sterke nadruk op persoonlijke contacten en netwerken.

Jill Degrande, communication officer Horeca Expo: “Verder geef ik graag mee dat er een aparte ingang voorzien wordt via Hal 3 voor alle professionals uit de hotelwereld. Bij het binnenkomen wordt onmiddellijk een sfeer gecreëerd van een high-end hotellobby. De Taste Lounge is dan weer de locatie bij uitstek om contacten te leggen. Dit cateringpunt wordt aangekleed door een aantal kwaliteitsvolle partners zoals Artiosi, Wever & Ducré en PR living, in een vormgeving ontworpen door Lieven Musschoot & Cas Moor. Mooi en heel gezellig, dus.”

Een van de meest opwindende aspecten van Horeca Expo is de Innovation Awards.

Innovation Awards

Een van de meest opwindende aspecten van Horeca Expo is de Innovation Awards. Deze awards worden uitgereikt aan de meest innovatieve producten of diensten die een revolutie teweegbrengen in de horecasector. Een professionele jury zal winnaars kiezen in zes categorieën, waaronder eten, drinken, technologie, keukenbenodigdheden, meubels en decoratie, en gastvrijheid. De laureaten worden bekendgemaakt tijdens de openingsreceptie op zondag 19 november en zullen te zien zijn in Hal 4.

In Hal 3 is alles te vinden wat te maken heeft met hotels, van slaap- en zitgedeeltes tot badkamers, lobby’s, bars en restaurants.

Horeca Academie en TikTok

Horeca Expo biedt niet alleen een overvloed aan producten en diensten, maar ook educatieve mogelijkheden. De Horeca Academie, georganiseerd door Horeca Vlaanderen, geeft starters de kans om de essentiële aspecten van het runnen van een horecazaak te leren. Van financieringsmogelijkheden tot het opzetten van een succesvolle onderneming: deze opleiding biedt praktische en haalbare tips voor toekomstige horecaondernemers. Daarnaast kunnen bezoekers ook leren onderhandelen van expert Filip Nicasi, die in twee uur alle onderhandelingsstijlen en -technieken zal behandelen. Dit is een waardevolle vaardigheid voor iedereen in de horecasector.

“Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het bereiken van de jongere generatie, organiseert Horeca Vlaanderen een workshop over TikTok, waarbij wordt getoond hoe dit platform kan worden gebruikt om een breder publiek te bereiken en virale video’s te maken”, vult Jill aan.

Er wordt een aparte ingang voorzien via Hal 3 voor alle professionals uit de hotelwereld. Bij het binnenkomen wordt onmiddellijk een sfeer gecreëerd van een high-end hotellobby.

Met zoveel te bieden, belooft Horeca Expo 2023 een inspirerend evenement te worden voor iedereen in de horecabranche. Het is de perfecte gelegenheid om nieuwe ideeën op te doen, te netwerken met gelijkgestemde professionals en op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de sector.

Meer informatie en inschrijvingen: www.horecaexpo.be.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details