BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Hoe zet je jouw distributiestrategie op punt voor een maximaal rendement?
Stardekk optimaliseert de online zichtbaarheid van logies via de Cubilis Channel Manager.

Hoe zet je jouw distributiestrategie op punt voor een maximaal rendement?

​Meer online zichtbaarheid en meer commissievrije boekingen

Om een goede bezettingsgraad te halen moet je accommodatie zichtbaar zijn voor reizigers op verschillende boekingsplatformen. Tegelijk is het belangrijk om te zorgen voor een vlot rechtstreeks boekingsproces op de eigen website, zodat commissiekosten onder controle blijven. Het in Brugge gevestigde Stardekk – ontwikkelaar van innovatieve hotelsoftware met inmiddels 22 jaar ervaring – biedt met Cubilis de oplossing voor een rendabele distributiestrategie. 

In een ideale wereld komen alle reizigers meteen op je eigen hotelwebsite terecht en boekt iedereen rechtstreeks. In werkelijkheid gebeuren de meeste reservaties via externe boekingsplatformen, waardoor het essentieel is om met je hotel of B&B aanwezig te zijn op deze kanalen. 

“Om de online zichtbaarheid van logies te maximaliseren op een efficiënte manier ontwikkelde Stardekk de Cubilis Channel Manager”, vertelt Niels Vanden Buverie, Chief Commercial Officer (CCO) van Stardekk. “Je Channel Manager is de motor van je online distributie. Vanaf een overzichtelijk centraal dashboard kan je eenvoudig prijzen en beschikbaarheden op de verschillende kanalen beheren. Door de realtime synchronisatie in twee richtingen zijn overboekingen verleden tijd.”

Meer dan 200 kanalen

Cubilis geeft je toegang tot meer dan 200 OTA’s (Booking.com, Expedia, Airbnb, …) en metasearchplatformen (Trivago, Google Hotel Search, …). Naast grote, internationale spelers koppelt Cubilis ook met lokale boekingssites zoals Weekendesk en HotelSpecials, die je helpen bij het bereiken van specifieke doelgroepen. Op die manier heb je een breed scala aan distributiekanalen.

Integraties voor nog meer efficiëntie

Cubilis kan integreren met tal van Property Management Systemen, waaronder Bookingplanner, Mews, Protel en Opera. Prijzen en restricties worden zo automatisch uitgewisseld tussen de Channel Manager en het gewenste PMS. Verder kan je connecteren met verschillende Global Distribution Systemen, Revenue Management Systemen en Payment Service Providers, wat jouw online distributiestrategie verder versterkt.

MEER DIRECTE BOEKINGEN, MINDER COMMISSIE 

Voor de rentabiliteit van je accommodatie is het belangrijk om de juiste balans te vinden tussen boekingen via externe platformen en rechtstreekse boekingen via je eigen website. OTA’s kunnen daarbij dienen als reclamebord om meer potentiële gasten naar je hotelwebsite te trekken. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat meer dan 50 procent van je websitebezoekers jouw accommodatie heeft gevonden via een OTA, het zogenaamde ‘billboard effect’.

Toch mag je niet vergeten dat je niets aan deze websitebezoekers hebt als ze niet boeken. “Om voldoende rechtstreekse boekingen te ontvangen, moet je website professioneel ogen en een moeiteloos boekingsproces bieden”, legt Niels Vanden Buverie uit. “Met Cubilis heb je een gebruiksvriendelijke boekingsmodule die naadloos integreert met elke website, ook op mobiel. Het is een win-winsituatie: de gast is zeker van de voordeligste prijs en jij, als hotelier, betaalt minder commissie.”

Van links naar rechts: Stijn Provoost, Emma Vervaele & Niels Vanden Buverie

GA VOOR EEN HOGERE CONVERSIE

De Cubilis Booking Engine is zorgvuldig ontworpen met het oog op maximale conversie. De CCO van Stardekk benadrukt de grote meerwaarde van de ingebouwde Ratebox: een prijsvergelijkingstool op de homepage die de lagere rechtstreekse prijs in de kijker zet en bezoekers met een opvallende knop aanmoedigt om te boeken. Verder kan je arrangementen en extra’s toevoegen om je inkomsten per reservatie te verhogen.

Omdat gasten vaak vooraf willen betalen, moet je online betaalopties voorzien. Niels Vanden Buverie: “De Booking Engine biedt integratiemogelijkheden met verschillende betaalproviders waarmee de gast veilig kan betalen via zijn favoriete betaalmethode, zonder extra kosten voor de hotelier.” ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details