BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Functionele en esthetische kunststofvloeren van topkwaliteit
In het restaurant genieten bezoekers van een stijlvolle designvloer, in de vorm van een polyurethaan gietvloer met betonlook (restaurant Chef & Zus, Eeklo).

Functionele en esthetische kunststofvloeren van topkwaliteit

Kwaliteitsvol en duurzaam vakwerk in industriële en designkunststofvloeren. Daar staat DEWECO voor. Met ruim 350 projecten per jaar en activiteiten in vier landen is het familiebedrijf trendsetter in zijn sector. Samen met hun professionele team bewijzen de tweedegeneratiezaakvoerders Joris en Wouter De Weerdt dat functionaliteit en esthetiek bij kunststofvloeren hand in hand kunnen gaan. Die mix spreekt horecaprofessionals heel erg aan, omdat vloeren in bijvoorbeeld een restaurant of hotel het zwaar te verduren krijgen.

Het in Kontich gevestigde familiebedrijf DEWECO werd in 2010 opgericht door Frank De Weerdt, een vakman met meer dan twintig jaar ervaring in de levering en plaatsing van industriële en designkunststofvloeren op basis van acrylaat (PMMA), epoxy en polyurethaan. De voorbije jaren werd het aanbod in designvloeren sterk uitgebreid naar ‘smeertechnieken’, zoals steen- en marmertapijt, troffelvloer, cemline, microtopping en mortex. Vandaag staan zijn zonen Joris en Wouter aan het roer. “Met onze compacte ploeg van vijf kantoormedewerkers en zes eigen plaatsers bieden we elke klant een persoonlijke aanpak, een vloeroplossing op maat en een klantvriendelijke opvolging”, zegt Joris. “Onze plaatsers zijn VCA-gecertificeerd en hebben veel praktijkervaring. Met veel oog voor detail staan ze garant voor een uitstekend geplaatste en kwalitatief hoogstaande industriële designvloer.”

Een functionele en makkelijk te reinigen acrylaat gietvloer, afgewerkt met afgeronde plinten.

Vloer- en wandbekleding

Het vakteam van DEWECO doet meer dan louter vloeren gieten. “Naast deze specialiteit bekleden we ook wanden, trappen en zelfs meubels, zoals spoel- en wasbakken”, geeft Joris aan. “De term vloer- en wandbekleding omschrijft dus beter onze activiteit. Hierdoor zijn we in staat om voor onze klanten – van bakkers en slagers over retailers tot hoteluitbaters – duurzame, onderhoudsvriendelijke en strak ogende werk- en klantenruimtes te voorzien. Met DEWECO bieden we een acrylaat gietvloer aan voor de keukenomgeving van een hotel en een bepaald type designvloer als basis voor een smaakvol interieur. Kortom, een vloer- en wandbekledingoplossing op maat van de klant vormt de basis van een succesvolle business.”

Bestand tegen intensief gebruik

Vloeren in hotels of andere horecazaken krijgen het hard te verduren. “In deze sector, waar vloeren voortdurend worden blootgesteld aan intensieve voetgangersstromen, gemorste vloeistoffen en andere belastingen, is het essentieel om een vloer te hebben die bestand is tegen slijtage en gemakkelijk te onderhouden is”, legt Joris uit. “Gietvloeren zijn bijzonder sterk en kunnen langdurig weerstand bieden tegen intensief gebruik, waardoor ze een kostenefficiënte investering zijn op lange termijn. 

Diverse troeven

De acrylaat gietvloeren van DEWECO blinken uit op diverse vlakken. Joris: “Deze horecavloeren zijn naadloos, onderhoudsvriendelijk, duurzaam en voldoen aan de strengste hygiënische en veiligheidsvoorwaarden (HACCP, NVWA en Arbo). Hierdoor zijn ze bestand tegen vlekken en ophoping van vuil, stof en bacteriën. Dit is van cruciaal belang in een omgeving waar voedselbereiding en voedselconsumptie plaatsvinden. Wist je trouwens dat onze vakmannen zo’n vloer op één dag kunnen plaatsen, en dat ze na amper twee uur al belastbaar zijn?” 

De designvloeren koppelen dan weer een smaakvolle look aan onderhoudsgemak. Ze ogen strak, bieden maximaal loopcomfort en zijn perfect combineerbaar met vloerverwarming. Goed om weten is ook dat deze vloeren verkrijgbaar zijn in alle mogelijke RAL- en NCS-kleuren, met een matte of hoogglanzende afwerking. Kortom: of het nu gaat om een chique restaurant met een strakke en moderne uitstraling, een gezellige koffiebar met een rustieke sfeer of een trendy cocktailbar met een industriële look: er is altijd een gietvloer die aan de esthetische eisen van de klant voldoet.

Deze trendy designvloer is aangelegd in alle hotelruimtes, van restaurant tot toiletten (NH Hotel Le Grand Sablon, Brussel).

Accurate voorbereiding

Bij de voorbereiding en plaatsing van gietvloeren laat het DEWECO-team niets aan het toeval over. “Een accurate voorbereiding – steeds in overleg met de klant – is essentieel voor een professioneel eindresultaat”, geeft Joris aan. “Omdat onze vloerbekleding slechts enkele millimeters dik is, moet de ondergrond vochtvrij, proper en uiterst stabiel zijn. Onze projectleiders doen vooraf de nodige vochtmetingen en stabiliteitsanalyses om dit goed in kaart te brengen.” 

“Een van onze grote sterktes is dat we geen eenheidsworst aanbieden, maar altijd meedenken met de klant. Afhankelijk van de ruimte en waarvoor ze gebruikt wordt kunnen we een geschikt vloersysteem aanbieden. En zelfs binnen een bepaald vloertype zijn er verschillende mogelijkheden. Zo streven we bij acrylaat gietvloeren naar de juiste balans tussen het gewenste antislipgehalte en onderhoudsgemak. Een ruwere vloer – die dus een hoger antislipgehalte heeft – is moeilijker te reinigen. Samen met onze klanten vinden we altijd de beste oplossing.” ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details