BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Focus Hospitality: automatisatie van check-in tot betaling
Snelle, persoonlijke support via telefoon, e-mail of face to face. (Beeld: Céline Snauwaert)

Focus Hospitality: automatisatie van check-in tot betaling

Focus Hospitality, een toonaangevend bedrijf op het gebied van hoteltechnologie, zet sterk in op innovatie om de ervaringen van gasten te verbeteren en hoteliers te ondersteunen met geavanceerde tools. In dit artikel komen enkele van de nieuwste producten uit haar assortiment aan bod, allemaal ontworpen om de operationele efficiëntie te verhogen en de gastvrijheid te verbeteren.

Céline Snauwaert, Hospitality Consultant, merkt op: “In de sector zien we een duidelijke toename van de vraag naar administratieve automatisering. Het lijkt wel of het in een stroomversnelling komt. Onze diverse softwareoplossingen sluiten hier perfect op aan.”

De zelfstandige check-inkiosken van Myra zijn ontwikkeld om het incheckproces te stroomlijnen en de werklast van het receptiepersoneel te verminderen. (Beeld: Focus Hospitality)

Zelfstandige kiosken

De zelfstandige check-inkiosken van Myra, beschikbaar in diverse modellen, zijn ontwikkeld om het incheckproces te stroomlijnen en de werklast van het receptiepersoneel te verminderen. Deze kiosken zijn volledig aanpasbaar aan de merkidentiteit van elk hotel en bieden functionaliteiten zoals het automatisch genereren van sleutelkaarten. Dit vermindert niet alleen de noodzaak voor een groot receptieteam, maar biedt ook mogelijkheden voor upselling en crossselling tijdens het incheckproces door integratie met systemen zoals Protel Cloud PMS.

Dat laatste biedt overigens een uitgebreide suite van tools die cruciaal zijn voor het efficiënt beheren van hoteloperaties, waaronder het beheer van reserveringen, check-in- en check-outprocedures, kamerbeheer, facturatie en rapportage. Dit systeem koppelt ook moeiteloos met andere systemen, waardoor het een centraal knooppunt vormt voor alle operationele activiteiten van een hotel.

Alles-in-één kassasysteem Breeze POS

“We ontwikkelen momenteel een nieuw kassasysteem, Breeze POS, dat naar verwachting in 2024 in België zal worden gelanceerd”, gaat Céline verder. “Dit systeem belooft een geïntegreerde oplossing te bieden voor tafelreserveringen, loyaliteitsprogramma’s, voorraadbeheer en aankopen. Allemaal beheerd vanuit één modulair systeem. Dit wordt al gebruikt in enkele hotel-restaurants in Luxemburg en zal na certificering ook beschikbaar zijn in België. Het is een intuïtieve tool die draait op Android en waar je binnen de dertig minuten mee aan de slag kan. Het is bovendien geschikt voor één businesslocatie of meerdere tegelijk. De configuratie is centraal te beheren en alle gegevens zijn honderd procent realtime te consulteren en aan te passen. Je hoort er binnenkort zeker en vast veel meer over.”

Strategisch partnerschap

Focus Hospitality is niet alleen een softwareleverancier, het bedrijf positioneert zich als een strategische partner die nauw samenwerkt met haar klanten om op maat gemaakte oplossingen te bieden. Met een team van experts met uitgebreide ervaring in zowel de hotelbranche als IT, spreekt Focus Hospitality de taal van de hotelier. Dit resulteert in snelle, persoonlijke support die beschikbaar is via telefoon, e-mail of face to face.

Deze innovaties van Focus Hospitality illustreren de verschuiving in de hotelsector naar meer geautomatiseerde en gepersonaliseerde gastervaringen, waarbij technologie een centrale rol speelt in de dagelijkse activiteiten en interacties met je gasten. Elk van deze technologische oplossingen is ontworpen met het oog op efficiëntie, kostenbesparing en het verbeteren van de gastervaring, waarmee Focus Hospitality zich profileert als een voorloper in de hoteltechnologiemarkt. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details