BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
EuroWheelz maakt verhuur van e-choppers eenvoudig
“We merken dat vooral koppels of kleine groepjes van vier personen de e-choppers huren.”

EuroWheelz maakt verhuur van e-choppers eenvoudig

Toeristen zijn niet langer gewoon op zoek naar een fijne verblijfplaats. Steeds vaker geeft de complete ervaring de doorslag bij de keuze van hun hotel. EuroWheelz voegt met zijn e-chopperverhuur een aantrekkelijke, avontuurlijke beleving toe aan hotels en vakantieparken. Zonder dat de uitbater daar veel moeite voor hoeft te doen.

Een tikkeltje stoer, een vleugje avontuurlijk, maar tegelijk toegankelijk en bovenal duurzaam. Zo kan je de e-choppers van EuroWheelz omschrijven. Sinds 2018 worden die verhuurd bij hotels en vakantieparken. In België zijn ondertussen veertig e-choppers te huur op negen verschillende locaties. Daarnaast werden in ons land ook al 110 voertuigen verkocht aan verhuurbedrijven. 

“We hebben verhuurlocaties in zeven landen”, vertelt Joeri Melissant, manager EuroWheelz Belgium. “In elk van die landen hebben we een aparte entiteit. Zo kunnen we de verzekeringen en de registratie allemaal vlot regelen. We maken het de hoteluitbater namelijk zo eenvoudig mogelijk om onze e-choppers aan te bieden. Ook voor het groot onderhoud, het online reserveringssysteem en de marketing staan wij in. Onze partners moeten eigenlijk enkel de e-choppers opgeladen klaarzetten voor hun gasten en de sleutels overhandigen. Zonder investering, zonder zorgen en met een verdienmodel.”

In België zijn er ondertussen veertig e-choppers te huur op negen verschillende locaties.

Duurzaam entertainment

De e-chopper biedt een verrassend alternatief voor bijvoorbeeld het aanbieden van elektrische fietsen. Het model van EuroWheelz is trouwens perfect voor wie geen ervaring heeft met dit soort voertuigen. Een rijbewijs of bromfietsattest volstaat. Vanop het lage zadel hou je beide voeten eenvoudig op de grond, terwijl de brede banden een stabiele wegligging bevorderen. “We merken dat vooral koppels of kleine groepjes van vier personen de e-choppers huren. Al is het ook voor grotere groepen mogelijk”, zegt Joeri. “Een partnership is trouwens dynamisch. We schakelen snel en schalen op en af volgens de vraag.”

Naast het faciliteren van de verhuur biedt EuroWheelz op elke locatie e-chopperroutes aan. Bij de reserveringsmail zit een link naar de online routes. Om die gemakkelijk te kunnen volgen, zijn de choppers voorzien van een telefoonhouder. Door mooie ritten uit te stippelen langs de kust, in het groen of door een aantrekkelijke stad krijgen huurders gegarandeerd een leuke ervaring.

Partner aan het woord

De focus ligt voornamelijk op de grotere hotels en vakantieparken in België. Ook bij het Van der Valk hotel in Gent kan je een e-chopper huren. Voor het hotel is deze aanvulling van hun dienstverlening een goede keuze gebleken. “Met de stoere e-choppers kunnen onze gasten op een echt duurzame manier genieten van ons prachtige natuurgebied tussen de Leie en de Schelde”, zegt Severine Van Reeth, frontoffice eventmanager bij Van der Valk Gent.

EuroWheelz: “Als de locatie geschikt is en er voldoende potentieel is, zijn we zeker geïnteresseerd in nog nieuwe partners. We streven naar minstens zeventig verhuurmomenten per chopper per jaar. Vandaar dat we het vaakst bij grote parken en hotels terechtkomen. Maar ook voor wie niet in het hotel verblijft, zijn de e-choppers beschikbaar en online te reserveren. Daardoor hoeft het hotel zelf niet per se het grootste te zijn om voldoende verhuurpotentieel te hebben.” ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details