BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Era: een nieuw tijdperk in de Brusselse culinaire scene

Era: een nieuw tijdperk in de Brusselse culinaire scene

Brussel staat op het punt om een nieuwe culinaire toevoeging aan haar bruisende gastronomische scene te introduceren. Op 2 september opent Era zijn deuren, een restaurant waar culinaire traditie en innovatie naadloos in elkaar overgaan om een unieke en dynamische eetervaring te creëren.

Een harmonieuze samensmelting van oud en nieuw

Era belichaamt een visie waarin de oude en huidige wereld samenkomen in elk detail van het restaurant. Van de kleding van het personeel tot de muziek, een mix van klassieke orkestmuziek met elektronische twists, en het interieur met indrukwekkende hoge plafonds en een royale trap – alles draagt bij aan een sfeer die zowel vertrouwd als verrassend is.

Traditionele basics met een moderne twist

Bij Era kun je zowel ontbijten als dineren. Het menu is geïnspireerd op de klassieke Franse en Europese keuken, verrijkt met moderne invloeden. Chef-kok Yonatan Cohen werkt nauw samen met lokale leveranciers van hoge kwaliteit en gebruikt zijn eigen voorraad aan huisgemaakte ingrediënten. Deze combinatie resulteert in een menu dat zowel traditioneel als vernieuwend is. Denk aan gerechten als de kenmerkende steak tartare met kaas garum, gefermenteerde chili, afgewerkt met beenmerg, hollandaise en kaviaar.

Visie en missie

Chef Yonatan Cohen staat bekend om zijn innovatieve kookstijl en diepgewortelde passie voor ingrediënten van hoge kwaliteit. Zijn filosofie is gebaseerd op respect voor traditie gecombineerd met een drang naar creativiteit en ontdekking. Yonatan is vastbesloten om van elke maaltijd een onvergetelijke ervaring te maken. Zijn missie is simpel: de gasten verrassen en verbazen met elk gerecht en, met een snufje perfectionisme, een constante evolutie van zijn culinaire kunstwerken aanmoedigen. Bij Chef Cohen krijg je geen twee keer hetzelfde gerecht geserveerd. “Mijn doel voor Era is dat wanneer een gast weggaat, hij meteen aan zijn volgende bezoek denkt. Door het menu regelmatig te veranderen, wekken we nieuwsgierigheid op en zorgen we ervoor dat gasten een geheel nieuwe culinaire ervaring voorgeschoteld krijgen. Dankzij Era’s consistente service, sfeer en gerechten willen we het vertrouwen van onze klantenkring winnen en zo een loyale community opbouwen.”

Ervaar Era

Era verwelkomt iedereen – van lokale fijnproevers die genieten van een verfijnd ontbijt in een verfijnde omgeving, tot moderne eters die op zoek zijn naar een avond vol plezier, uitstekend eten en natuurlijke wijnen. Era ontvangt iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige maar ontspannen eetervaring.

Era is gevestigd in het nieuwe Hotel Fleur De Ville en opent officieel zijn deuren op 2 september.

Boekingen gaan half augustus open.
Prijsklasse diner: 70 – 100 euro

Era Restaurant Address: Rue Du Fossé Aux Loups 46, 1000

Ontbijt: Man – Vrij – 7:00-10:30; Sat – Sun – 7:30 – 12:00.
Diner: Di – Zo – 18:00-00:00.

E-mail: [email protected]
Website: Era-restaurant.com
Instagram: @era_brussels

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details