BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
EquipHotel 2022: ‘Weer een groot succes!’
De beurs is het moment om (nieuwe) klanten en partners te ontmoeten.

EquipHotel 2022: ‘Weer een groot succes!’

Bruisende ‘Meet and Greet’ in Parijs

Van 6 t/m 10 november 2022 was het weer zover: de internationale horecavakbeurs EquipHotel in Parijs. Hotel- en restaurantprofessionals keken hun ogen uit. Met terugkerende thema’s als gastvrijheid, het hotel als woonplek en duurzame innovaties was er weer genoeg te beleven. Het is dan ook geen verrassing dat deze editie zo’n groot succes was.

Door de pandemie kon de beurs vier jaar niet doorgaan. Dit jaar werd er dus extra groots uitgepakt. Exposanten en professionals uit de gehele horecabranche kregen de gelegenheid om zaken te doen, innovaties en ideeën te ontdekken en samenwerkingen tot stand te brengen. Dit uitte zich in een divers aanbod, met maar liefst 1.200 exposanten, en een zeer betrokken bezoekerspubliek. 

Ontmoetingsplaats

“Het doel van EquipHotel is om een ontmoetingsplaats voor B2B te zijn”, vertelt beursmanager Béatrice Gravier. Dat doen ze op de beurs in vier belangrijke vakgebieden: foodservice, design, welzijn en technologie & dienstverlening. Cristophe Hay, tweesterrenchef van restaurant Fleur de Loire (Blois) en ambassadeur van de beurs, vertelt enthousiast: “Het was mooi om het enthousiasme van de hoteliers en restauranthouders te zien. De beurs zorgt voor ontmoetingen tussen alle spelers in de hotel- en restaurantbranche.”

Die diversiteit aan bezoekers was zeker te zien. Zo stonden Meilleurs Ouvriers de Franse (‘beste Franse ambachtslieden’), sterrenchefs, sommeliers en directeuren van toonaangevende hotels oog in oog met opkomende talenten, leerlingen of studenten van hotelscholen. Een mooi voorbeeld komt van Vianney Lecocq, docent koken aan de Parijse school: “Ten minste 70 jongeren van de Ferrandi Paris Hospitality School verwelkomden, kookten of serveerden in de Chefs’ Lounge en op het VIP Square. Zo stond er elke dag een andere chef-kok aan het fornuis.” 

Het bleek een echte beleving voor de bezoekers, maar ook was het een mooie ervaring voor de jongeren. “Ze werden iedere dag geconfronteerd met verschillende situaties. Zo hebben ze geleerd zichzelf aan te passen, om te gaan met onverwachte situaties en reactief te zijn.”

Ook de exposanten vonden de beurs een goede manier om (nieuwe) klanten en partners te ontmoeten. Cathy Dufour, algemeen afgevaardigde van French Furniture legt uit: “Ik ben blij met de gesprekken die ik gevoerd heb tijdens de beurs. We leven in een digitaal tijdperk, maar dit soort evenementen blijven een fijne manier om klanten en partners te ontmoeten.” Daar is Élie Gamblin, Managing Director van Nation Literie, het mee eens: “De bezoekers waren allemaal echte premium professionals. Aan onze stand heb ik veel verhalen gehoord over concrete projecten om een hotel te renoveren of te kopen.”

Een breed aanbod voor bezoekers

Bezoekers keken hun ogen uit op de beurs. Vijf dagen lang kregen ze de gelegenheid om een groot aantal exposanten te ontmoeten en kennis te maken met de vele innovaties die standhouders meebrengen naar de beurs. De beurs is hiermee een heus platform voor trends en innovaties in de gastvrijheidsindustrie. Denk aan pop-uphotels en restaurants, showrooms, studio’s, conferenties, masterclasses en wedstrijden. 

Bezoekers waren dan ook erg enthousiast over de beurs. Een van die bezoekers is de Zweedse Tarek Hegazy, hoofd van Living Design: “De beurs is een geweldig netwerkpunt! Ik ben onder de indruk van de duurzame en milieuvriendelijke oplossingen.” 

Ook Mauro Santinato, Managing Director van Teamwork Hospitality is enthousiast: “Ik was erg verrast door het brede aanbod. Van servies tot technologische innovaties en wellness. Maar ook de concrete oplossingen voor de dagelijkse problemen van hoteliers en restauranthouders komen veelzijdig aan bod!”

Tot over twee jaar!

Om een lang verhaal kort te maken: EquipHotel 2022 was een groot succes. Alle reden dus, om in 2024 terug te keren met een nieuwe editie. Deze vindt plaats van 3 tot 7 november 2024. Dominique Restino, voorzitter van de Kamer van Koophandel van de regio Paris Ile de France, ziet de volgende editie als ‘een kans om te grijpen’ voor de horecabranche.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details