BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
‘En… Hoe was het op de Check-In Summit…’

‘En… Hoe was het op de Check-In Summit…’

Een goed, geavanceerd hotelmanagement systeem, je kunt tegenwoordig niet meer zonder.

Vorige week waren wij met Hotelvak te gast op de Check-In Hospitality Summit. Deze bijeenkomst werd gehost door RoomRaccoon en vond plaats in het mooie Ingenhousz Hotel van Breda. Ingenhousz blijkt als hotelier de best presterende gebruiker van het managementsysteem van RoomRaccoon te zijn en mag daarvoor een Award in ontvangst nemen.

RoomRaccoon is een snel groeiend en volledige Hotel Management Systeem voor onafhankelijke hoteliers wereldwijd. Ontworpen door hoteleigenaren en tech-specialisten, RoomRaccoon’s alles-in-één cloud-based oplossing biedt hoteliers de technologie die helpt om de bedrijfsvoering te bevorderen, de winstgevendheid te verhogen en de gastervaring te verbeteren. Het bedrijf heeft zich inmiddels gevestigd in tien focus markten in de Benelux, DACH, Zuid-Afrika, Portugal, Italië, Kroatië, Spanje, Frankrijk, Noord-Amerika en het Verenigd Koninkrijk. Vandaag de dag zijn meer dan 1600 accommodaties in 54 landen uitgerust met het innovatieve platform van RoomRaccoon. In 2020 en 2021 werd RoomRaccoon zelfs bekroond als de Best Hotel Management System in de wereld op de HotelTechAwards.

Niet wachten maar doen

Onder leiding van Yoy Bergs, werden wij door diverse sprekers geïnformeerd, geïnspireerd en zelfs geconfronteerd. Online visibility was al zeer relevant maar speelt steeds meer een prominentere rol binnen de hotelbranche. Wanneer jij als hoteleigenaar meer boekingen wilt bereiken, is het noodzaak dat je goed gezien wordt, de foto’s van goede kwaliteit zijn, dient de omgeving goed omschreven te worden en zorg je voor reviews. Bekende boekingsplatformen zullen steeds meer rekening houden met deze pijlers in de positionering waarin jouw hotel wordt weergegeven. Data geeft inzicht waar je als vooruitstrevend hotel niet meer omheen kan. Verdiep je in het zoekgedrag van je gasten; waar komen mijn gasten vandaan en welke trends zijn er. Op deze manier ligt er ontzettend veel data voorhanden waar jij als hoteleigenaar op kan anticiperen. Ken je brand en identiteit, weet wat je met jouw hotel of B&B wilt uitstralen, zorg dat voor nieuw personeel duidelijk is wat men van je kan verwachten net zoals dat jouw gast weet waarom die voor jou kiest. Alles moet tegenwoordig duurzamer zijn, wacht niet en kijk waar jij winst kunt behalen. Ook de gasten stellen op dat gebied steeds meer eisen en door onderzoek blijkt dat steeds meer mensen kiezen voor een duurzaam/groen hotel. Probeer daarnaast open te staan en budget vrij te maken voor innovaties hiermee kan je met jouw hotel jezelf onderscheiden ten opzichte van andere hotels, zullen ontwikkelaars zich door ontwikkelen en zal de branche en gastbeleving naar een hoger level opgetrokken worden.

Tot de sprekers behoorden Marielle Schouten-Rietvelt van Expedia, Igor Nys van OTA Insight, Lorenz van der Vliet van Moore Global, Jeroen Coesmans van Assa Abloy, Geert Buskes van Effecty en Tymen van Dyl en Nadja Buckenberger, oprichters van RoomRaccoon.

Oprichters van RoomRaccoon Tymen van Dyl en Nadja Buckenberger kijken terug op een geslaagde dag en reageren als volgt: Het bijwonen van de Check-In Hospitality Summit heeft verschillende voordelen waaronder het samenkomen als community. Het op één plek samenkomen met onze partners, klanten en enkele nieuwe gezichten bleek een waardevolle gelegenheid om ideeën uit te wisselen, van elkaar te leren en persoonlijk met elkaar in contact te komen ” “De evolutie van het platform van RoomRaccoon zet ons doel voort om hoteliers te voorzien van slimme technologie die toegankelijk is en zorgt voor beter presterende bedrijven,” aldus Nadja.

Trotse eigenaar en winnaar Roland Munsters voegt daar met grote trots aan toe: “Ingenhousz is een appartement hotel, restaurant, vergader- en feestlocatie in Breda, we beschikken over 70 appartementen. Sinds begin 2020 maken wij gebruik van RoomRaccoon en hebben inmiddels integraties gemaakt met diverse andere systemen, zoals de boekhouding, revenu management en PDS. Wij zijn vereerd dat we de RoomRaccoon award hebben gewonnen vanwege het beste gebruik van het hotelmanagement systeem.”

Met HotelVak hebben wij genoten van de sprekers, mooie innovaties, de prijsuitreiking en afsluitende netwerkborrel.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details