BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Een pijler van het ontbijt
Tekst Vandemoortele / Kris Vandekerckhove Beeld Vandemoortele

Een pijler van het ontbijt

Het genot van een warme, boterachtige croissant bij het ontbijt is meer dan alleen een culinaire traditie, het is een ervaring die diep geworteld is in de Europese, met name de Franse gastronomische geschiedenis. Oorspronkelijk ontstaan in de zeventiende eeuw, wordt vaak gedacht dat de croissant zijn oorsprong vond in Oostenrijk. 

De uitstraling en smaak van onze croissants maken het verschil voor elke hotelgast.

Volgens de overlevering werd dit iconische gebak gecreëerd om een belangrijke overwinning te vieren tijdens het beleg van Wenen door de Turken. De vorm zou een halve maan nabootsen, het symbool op de Turkse vlag. Toch werd de croissant pas echt beroemd toen het in de twingtigste eeuw in Parijs werd omarmd en verfijnd tot het luchtige, gelaagde viennoiserie-product dat we vandaag kennen. Dit delicate gebak werd snel een vast onderdeel van het Franse ontbijt en symboliseert tot op heden de Franse savoir-vivre. Het genot van het langzaam afbijten van een krokante gouden korst die overgaat in zacht, aromatisch deeg, weerspiegelt een perfecte balans tussen kunst en culinaire wetenschap.

De gevulde croissants met choconoisette van Banquet d’Or® zijn klaar om te bakken.

Een essentieel onderdeel van elk hotelontbijt

Het ontbijt is een cruciaal en bruisend moment in elk hotel. Maar een ontbijt zonder croissants? Dat is bijna ondenkbaar voor veel gasten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je van het mandje met croissants meestal het snelst de bodem ziet.

Stefanie Teirlinck, Channel Marketing Manager Professional bij Vandemoortele: “Wij vinden dat niet zomaar een croissant volstaat. Daarom kan je als hotel kiezen voor ronduit superieure kwaliteit met onze nieuwe Croissant Premium. De uitstraling en smaak van onze croissants maken het verschil voor elke hotelgast. De Croissant Premium is rijk aan smaak, gemaakt met 23 procent echte roomboter, is verrijkt met zuurdesem voor diepgang in smaak en biedt een veelheid aan knapperige laagjes onder een perfect goudbruine korst. Volgens recent marktonderzoek in Frankrijk is het niet verrassend dat deze croissant de favoriet is onder consumenten.”

Een heerlijke zoete croissant, gevuld met een rijke en fruitige abrikozenpasta en bedekt met gele suiker.

Variatie in het ontbijtmenu

Een oud spreekwoord zegt dat ‘verandering van toespijs doet eten’. Dus gasten verwachten te kunnen kiezen uit verschillende ontbijtopties. En op die manier verschillende smaken te proberen. 

Stefanie: “Ons assortiment van traditionele mini-viennoiserie, waaronder mini-croissants, chocoladebroodjes en kleine rolkoeken, biedt de perfecte oplossing voor maximale smaakvariatie. We kunnen hotelgasten ook verrassen met iets nieuws. Onze nieuwe mini-salted caramel plait, voorgeglazuurd en rijkelijk bestrooid met amandelschilfers en gezouten karamel, is een heerlijke toevoeging aan je ontbijtmenu. Tot slot, wat is er aantrekkelijker dan een gouden croissant? Een rijkelijk gevulde croissant. Onze gevulde varianten, van smeuïge hazelnootcrème tot frisse fruitvullingen, bieden een onweerstaanbare smaaksensatie die je gasten zeker zullen waarderen. Met Banquet d’Or® kunnen we de ontbijtservice van elk hotel naar een hoger niveau tillen. Deze producten zijn niet alleen elegant maar ook praktisch, waardoor je tijd bespaart en tegelijk onvergetelijke ontbijtervaringen creëert.”

Een gerezen bladerdeeggebakje van Banquet d’Or® met twintig procent gezouten karamelvulling en gedecoreerd met amandel.

Ontbijttips voor de hotelier

Pas het ontbijtaanbod aan op de specifieke behoeften en verwachtingen van je gasten, afgestemd op verschillende momenten en voorkeuren.

– Ontbijt ‘Grab & Go’
Zakenreizigers waarderen een snelle, maar kwalitatieve maaltijd in de ochtend. Bied een vroege vogel-optie aan of creëer een handig meeneemontbijt voor onderweg.

– Brunch ‘Happy Snooze’
Vakantiegangers genieten graag van een gastronomisch weekend of een feestelijke brunch. Bied hen een luxe ontbijtervaring waar ze rustig de tijd voor kunnen nemen.

– Wellness-ontbijt
Gasten die focussen op gezondheid prefereren een voedzaam ontbijt dat energie geeft en mentaal stimuleert. Breng een menu met hoge voedingswaarde dat aan deze behoeften voldoet. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details