BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Een echte ‘home away from home’ voor muzikanten (en andere gasten)
De gasten worden gestimuleerd om de leuke, gemeenschappelijke ruimtes te gebruiken.

Een echte ‘home away from home’ voor muzikanten (en andere gasten)

Harmonieuze combinatie van persoonlijke hospitality en moderne aanpak

Het pittoreske stadje Malmedy, gelegen in de prachtige Belgische Ardennen, herbergt een ware schat voor liefhebbers van unieke en muzikale ervaringen: het Daft Hotel. Dit buitengewone hotel is niet zomaar een plek om te verblijven, maar een ware belevenis. Met zijn eigenzinnige en creatieve sfeer, onderscheidende inrichting, gastvrijheid en een professionele muziekopnamestudio, verovert het Daft Hotel een speciale plek in de harten van muzikanten en andere creatieve reizigers.

Boven op de studio werd een penthouse gebouwd, met plaats voor acht artiesten.

Tine Blondeel, zaakvoerder Daft Hotel: “Samen met studiotechnicus en echtgenoot Stijn Verdonckt heb ik de overstap naar de Ardennen zo’n achttien jaar geleden gemaakt. Op dat moment kwam er een betrekking vrij bij La Chapelle Studios. Enkele jaren later hebben we die studio overgenomen. We merkten al snel dat muzikanten iets meer nodig hebben dan een goede studio en een technieker en breidden uit met een residentie-optie en een agency. Omdat het residentiegedeelte op een paar kilometer van de studio lag, ontstonden de plannen om op een braakliggend stuk grond een nieuw complex te bouwen, zodat alles zich op één locatie bevindt. Helemaal zoals wij dat zagen en aanvoelden. Een echte ‘home away from home’ voor muzikanten en andere gasten.”

Daft Studios is een imposante, grote hal van 200 m² en acht meter hoog met absolute top gear en schitterende akoestiek.

Neusje van de zalm

“Daft Studios is werkelijk het neusje van de zalm en minstens even kwalitatief als de oude Studios uit de jaren ’80. Het werd een imposante, grote hal van 200 m² en acht meter hoog. Met absolute ‘top gear’ en schitterende akoestiek. Boven op de studio bouwden we een penthouse, met plaats voor acht artiesten. Zo kunnen ze altijd de stilte en privacy opzoeken als ze dat willen.”

“Als er extra kamers nodig zijn, kan er uitgeweken worden naar het tweede gebouw. Daar vind je Daft Hotel, met veertien kamers die uiteraard ook voor andere doeleinden kunnen gebruikt worden. Denk hierbij aan toeristen, maar ook aan corporate seminaries, teambuildings, feesten, special events, noem maar op.”

Het festivalgevoel, maar dan op een zeer rustige en relaxte manier.

Nadruk op buitenbeleving

“In het Daft Hotel zijn de kamers bewust gezellig en klein. Zo worden de gasten gestimuleerd om de leuke, gemeenschappelijke ruimtes op te zoeken. We hebben een toffe salon met open haard, een pizza-oven waar gasten zelf hun pizza kunnen afbakken, een kleine cinema waar je je eigen films of muziek kan streamen – door een iPad die je meekrijgt – en er is ook een ‘honesty’-bar waar gasten met een QR-code hun eigen drank bestellen, betalen en vervolgens zelf halen. Door met verschillende hoekjes en sfeerscheppingen te werken, is er voor elk wat wils.”

“Uiteraard is muziek sterk aanwezig. Je kan hier overal playlists horen van muzikanten waarmee we hebben gewerkt, mooie foto’s en andere knipogen naar bekende bands, … Hier heb je echt een festivalgevoel, maar dan op een zeer rustige en relaxte manier. Ook de tuin van 10.000 m², waar we van mei tot september grote glampingtenten plaatsen met prachtig uitzicht over het bos en de vallei, draagt daar toe bij.’

De tuin van 10.000 m² draagt bij aan de open en gezellige sfeer.

Thuisgevoel

“Ik denk dat we met Daft Hotel een goede balans gevonden hebben tussen zeer persoonlijke hospitality en een meer moderne aanpak, met elektronische hulpmiddelen, zoals apps, playlists, streamingplatformen en bluetooth-apparaten. Dit lijkt allemaal nogal gedurfd, maar we merken dat dit het thuisgevoel stimuleert. Gasten hebben zelf de controle over wat ze waar willen en wanneer. Een echte meerwaarde voor de moderne klant!” ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details