BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Design Nation: Het nieuwe B2B-platform voor design in België
De unieke scenografie verlaagt de kosten van een dure stand.

Design Nation: Het nieuwe B2B-platform voor design in België

Design professionals kunnen komende herfst opnieuw terecht in Kortrijk Xpo om de trends en innovaties te ontdekken op Design Nation. Deze gloednieuwe vakbeurs heeft een premium aanbod designmeubelen, verlichting, interieurtextiel en decoratieobjecten. 

Design Nation vindt plaats in Kortrijk Xpo op 19 en 20 oktober. Het wordt de nieuwe hotspot voor design, die enkel toegankelijk is voor professionals uit verschillende sectoren, zoals inrichters van high-end hotels en restaurants, kantoorinrichting, projectontwikkeling of de medische en openbare sector. Maar ook interieurarchitecten en retailers in designobjecten en meubelstukken zijn welkom.

Het aanbod bestaat uit meubilair, zowel indoor als outdoor, met daarnaast ook keuken- en badkamerinrichting, interieurtextiel, verlichting en decoratieve objecten.

Op het ritme van de sector

Na het tijdperk van de gerenommeerde beurs Interieur ontstond een vacuüm in het Belgische designlandschap. Binnen het team van Kortrijk Xpo groeide het idee om een nieuw beursconcept te ontwikkelen: even ambitieus en kwalitatief als Interieur, maar aangepast aan de actuele noden van de sector. Zo bleek uit een grondige bevraging dat er bij heel wat fabrikanten – uit ons land en erbuiten – een duidelijke nood is aan een hoogwaardig platform om hun designinnovaties te presenteren. Dit bij voorkeur op een beurs die compacter is in de tijd en enkel voor een professioneel publiek. 

“De wereld verandert snel. Vroeger volstond het om een kantoor in te richten met louter functionele elementen, maar die tijd is voorbij. De hedendaagse werkomgeving moet warmte uitstralen, met cosy zithoeken en flexibele opstellingen”, zegt Hannelore Caenepeel, exhibition manager. “Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor woonzorg- en medische centra die streven naar een inrichting die functionaliteit, esthetiek en huiselijkheid combineert.”

Innovatie centraal

Wat de exposanten betreft, ligt de lat hoog. Design Nation mikt op nationale en internationale premium brands die de professionele bezoeker verrassen en inspireren met innovatieve producten, zowel op technologisch als op creatief vlak. De hoofdmoot van het aanbod bestaat uit meubilair, zowel indoor als outdoor, met daarnaast ook keuken- en badkamerinrichting, interieurtextiel, verlichting en decoratieve objecten. 

Innovatie is de determinator op Design Nation. Een jury van design professionals zal oordelen over het innovatieve karakter en het creatieve niveau van de collecties en objecten die tentoongesteld worden. 

Innovatie is de determinator op Design Nation.

Uniforme presentatie

De bijzonder unieke plug-and-playformule spreekt niet alleen ontzettend aan, ze laat alle objecten die op Design Nation getoond worden optimaal tot hun recht komen. Hannelore Caenepeel: “We willen onze exposanten ontzorgen zodat ze niet hoeven te investeren in een dure stand. Onze unieke scenografie, waarbij standen afgescheiden worden door semi-transparante gordijnen, triggert ontzettend om een kijkje te nemen in de standen. Er is keuze tussen standen van 24, 40 of 80 vierkante meter. Trendwatchers uit verschillende sectoren en landen zullen lezingen geven op het trendpodium. Ook de winnaar van de “Designer of the Year”-wedstrijd die door Knack Weekend georganiseerd wordt, zal aan het woord komen tijdens een trendsessie.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details