BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
De volledige ruwbouw in elf maanden: ‘Het kan omdat we alles onder één dak hebben’
Het totale casco wordt neergezet in zeventien weken.

De volledige ruwbouw in elf maanden: ‘Het kan omdat we alles onder één dak hebben’

Langs de A16 – ter hoogte van de afslag Breda-West – wordt het nieuwe GR8 Hotel Breda gebouwd. Vanaf de snelweg zijn de vorderingen duidelijk zichtbaar. In een tijdsbestek van elf maanden wordt het casco opgetrokken voor het hotel met zeven verdiepingen.

Het GR8 Hotel is ontwikkeld door Prohuis en wordt gerealiseerd voor eindgebruiker GR8, een nieuwe Nederlandse hotelketen, klaar om comfortabele 3-sterren faciliteiten te bieden aan zowel de zakelijke als particuliere markt. Het hotel telt straks zo’n honderd kamers en meerdere zalen en vergaderruimtes. Het is Willy Naessens die op dit moment de ruwbouw realiseert. In een tijdsbestek van zeventien weken moet het totale prefab betoncasco staan. 

Het hotel telt straks zo’n honderd kamers en meerdere zalen en vergaderruimtes.

Alles onder één dak

Het betoncasco neerzetten van een gebouw met zeven verdiepingen in zo een kort tijdsbestek is behoorlijk uniek. “Dit is zeker ook de reden dat we dit werk gegund hebben gekregen”, vertelt Piet van Bommel, bouwplaatsmanager van Willy Naessens. “Binnen Willy Naessens hebben we alles onder één dak. Het beton wordt in onze eigen fabrieken geproduceerd, waardoor we onafhankelijk zijn van externe partners. Dat maakt ons sterk in juist dit soort projecten. Het begint met een planning tot op het uur nauwkeurig. Vervolgens wordt deze planning op een montagefilm gezet en verspreid onder alle mensen die bij het project betrokken zijn. Zo weet iedereen – van de afdeling werkvoorbereiding tot de monteurs – wat van hem wordt verwacht en op welk tijdstip.”

Rondom de bouw is volop ruimte.

Royaal bouwterrein

Een factor die de bouw van het GR8 Hotel vergemakkelijkt, is het royale bouwterrein. Hier is al een goede infrastructuur aanwezig; er zijn wegen en parkeerhavens aangelegd. Willy Naessens heeft hier volop ruimte voor het plaatsen van de torenkraan en de aan- en afvoer van materieel en bouw­elementen. “Dit is een groot voordeel”, vertelt Van Bommel. “Gezien de strakke planning rijden enorme vrachtwagens hier de hele dag af en aan, exact op datum en tijd. Dan is het een geruststelling dat er voldoende ruimte is om calamiteiten op te vangen. Want dat moet wel gezegd worden, ruimte voor fouten is er niet.”

Omdat Willy Naessens vertrouwd is met de werkwijze, verloopt het werk vlot. Van Bommel is tevreden. “Het is een prachtige locatie. We zijn omringd door een ploeg vaste onderaannemers en de sfeer is goed. Zodra het project wind- en waterdicht is, zit ons werk erop. Voor ons is dit tempo ondertussen heel normaal, maar het blijft leuk om de reacties van omstanders te horen: ‘Wat gaat het toch snel!’.”  

Bouwinfo
  • Opdrachtgever Prohuis b.v., Capelle aan den IJssel
  • Architect Bias Architecten, Rotterdam
  • Constructeur Willy Naessens, Nieuwkuijk
  • Uitvoerder betoncasco Willy Naessens, Nieuwkuijk
  • Bouwperiode december 2020 – november 2021

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details