BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
De toekomst van robotica en automatisering in de hospitalitysector
De beleving wordt drastisch verhoogd.

De toekomst van robotica en automatisering in de hospitalitysector

Verhoogde klantenbeleving door autonome serveer- en afruimhulp

In een tijdperk van voortdurende technologische vooruitgang is het geen verrassing dat assistentierobots steeds meer aanwezig zijn in ons dagelijks leven. DDV Systems, een innovatief bedrijf – actief in België en Luxemburg – legt de lat hoog met hun geavanceerde serveerrobots. Deze revolutionaire technologie stelt de horeca in staat om efficiëntie te vergroten, kosten te verlagen en vooral: de klantervaring te verbeteren.

Johan De Vidts, zaakvoerder DDV Systems: “Serveer- en afruimrobots bieden een nieuwe dimensie van efficiëntie in de horeca en andere dienstverlenende sectoren. Zelf gebruik ik het woord robots niet graag. Dit om verwarring tegen te gaan met humanoïde robots die bip-bipgewijs aan je tafel komen staan. Onze intelligente, autonoom navigerende karretjes zijn uitgerust met geavanceerde navigatietechnologieën, zoals lasersensoren en kunstmatige intelligentie, waardoor ze zelfstandig kunnen bewegen in drukke omgevingen zonder tussenkomst van menselijke operatoren. Hierdoor kunnen ze snel en efficiënt maaltijden bezorgen en afruimen – in combinatie met een zaalmedewerker – waardoor het personeel wordt geholpen en de algehele operationele efficiëntie wordt verbeterd. We zetten vooral hard in op de HolaBot en de BellaBot, die elk hun eigen stijl hebben.”

BellaBot is de nieuwste robotkelner met eersteklas interactiemogelijkheden tussen mens en robot.

Multifunctionele robot voor het zwaardere werk

De HolaBot is een innovatieve robot met een grote halfopen waterdichte cabine, een draagvermogen van 60 kilogram en een capaciteit van 120 liter. Hij is vooral ontwikkeld om af te ruimen en transporteert autonoom grote hoeveelheden spullen naar de afwas. Maar met evenveel plezier helpt hij zaalpersoneel om borden naar de tafels te brengen.

Johan De Vidts: “In Hilton Antwerpen is een Holabot actief. Waar de maître d’hôtel vroeger 30.000 stappen per dag deed, doet hij er nu nog een derde van. Wat wil zeggen dat er twee derde van de beschikbare tijd overblijft voor de klanten. Zo wordt de beleving drastisch verhoogd.”

De HolaBot is vooral ontwikkeld om af te ruimen en transporteert autonoom grote hoeveelheden spullen naar de afwas.

De sympathieke serveerrobot

BellaBot is de nieuwste robotkelner met eersteklas interactiemogelijkheden tussen mens en robot. Het hoofd van de robot is ontworpen om eruit te zien als een kat om de aandacht van mensen te trekken. BellaBot is een echte multitasker. Gespecialiseerd in het begeleiden van klanten en het bezorgen van eten aan tafels. Dat hij/zij daarbij zelfs ‘Happy Birthday’ kan zingen maakt het voor gasten, groot en klein, enkel leuker. De robot kan ook worden gebruikt om de vuile vaat terug te brengen naar de keuken. Een andere capaciteit van Bellabot is de ‘cruise modus’. Tijdens een receptie draait hij onvermoeibaar rondjes met hapjes. Het serveren van koffie, thee en water op kantoor of het bezorgen van documenten of wisselstukken in een industriële omgeving zijn ‘a walk in the park’ voor dit sympathiek hulpje.

Johan De Vidts: “In tientallen restaurants in het land is ‘onze Bella’ ondertussen een groot succes. Het neemt de zwaarste taken over en vergezelt het personeel naar de tafels, waardoor meer tafels in een keer kunnen bediend of afgeruimd worden. Tien borden binnen een minuut op tafel zetten is een koud kunstje voor een garçon met assistentie van Bellabot.”

De HolaBot heeft een grote halfopen waterdichte cabine, een draagvermogen van 60 kilo en een capaciteit van 120 liter.

Personeel ondersteunen

“Naast de automatische assistentierobots brachten we ook nog oproepsystemen en audiosystemen voor de horeca op de markt”, licht Johan De Vidts toe. “De coaster/pagers/biepers ken je ongetwijfeld van in frituren, snackbars en/of fastfoodrestaurants. Je doet je bestelling en dan krijg je een coaster mee die aangeeft wanneer je bestelling klaar is. In restaurants zijn eerder de pagers populair. Een drukknop in de keuken en een bieper in de broekzak van de garçon vervangen het ouderwetse en niet altijd gehoorde belletje. Over een dijk, ver op een terras, diep in de tuin, op een verdieping? De pager trilt altijd als de chef op de knop drukt. Ook onze audiosystemen worden steeds populairder. Zo kunnen verschillende medewerkers met elkaar praten, zonder daarvoor noodzakelijk ter plaatse te komen. Vergelijk het met een moderne versie van een walkietalkie. We bieden alles aan wat de hospitalitysector efficiënter kan maken. Om moeilijk te vinden personeel uit te sparen of het bestaande personeel te ondersteunen.” ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details