BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
De nood aan personeel in de Antwerpse hotelsector is hoog

De nood aan personeel in de Antwerpse hotelsector is hoog

Jobbeurs brengt werkgevers en werkzoekenden samen

Op 1 juni vond in het Lindner Hotel in Antwerpen de eerste jobbeurs voor de hotelsector plaats. De beurs, een initiatief van VDAB, de Antwerp Hotel Association en AP Hogeschool, bracht meer dan honderd werkzoekenden in contact met tientallen hotels op zoek naar personeel. De nood aan werknemers in de sector is groot: alleen al in Antwerpen zijn er de afgelopen 12 maanden meer dan 1.400 vacatures binnengekomen.

De jobbeurs bood vacatures aan voor diverse functies, van receptionist tot kamerpersoneel, van keukenpersoneel tot kelners. Ook voor wie geen ervaring heeft in de horeca zijn er kansen. “Niet iedereen kan in de keuken staan, maar voor kamerpersoneel kan iedereen solliciteren en de taal leren op de werkvloer,” aldus Veerle Van Damme, manager bij VDAB.

Peter Nuiten, bestuurder van de Antwerp Hotel Association, benadrukt dat Nederlands geen vereiste is voor de meeste functies. “Als kandidaten Engels kunnen spreken, zijn ze bij ons al meer dan welkom,” aldus Nuiten. “En als er vandaag een klik is, kan het snel gaan.”

“Heel blij met deze kans!”

De jobbeurs werd met enthousiasme ontvangen door zowel werkgevers als werkzoekenden. Stella, een Roemeense die op zoek is naar een nieuwe baan, was erg tevreden. “Ik heb hier veel afspraken gemaakt en mag nu een proefstage doen in 3 hotels,” aldus Stella. “Ik ben heel blij met deze kans.”

De organisatoren van de jobbeurs zijn tevreden met de opkomst en de positieve reacties. “Deze beurs was een groot succes,” zegt Veerle Van Damme. “We hebben veel mensen kunnen bereiken en hopelijk ook een aantal nieuwe werknemers voor de hotelsector kunnen vinden.”

Door het succes van de eerste editie, is er zeker een vervolg voorzien. “We bekijken nu al de mogelijkheden om dit in de toekomst opnieuw te organiseren,” aldus Peter Nuiten.

Meer informatie:

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details