BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
De kracht van kunst versterkt het hotelinterieur
Linea Azul Pera, Reyes Vardy Collection.

De kracht van kunst versterkt het hotelinterieur

Indrukwekkende beelden als impuls voor de impressie

Steeds meer hoteliers beseffen de kracht van een sterk interieur. Een hotel moet voelen als ‘een home away from home’ en dat gaat verder dan mooie linnen servetten op tafel of een fleurig boeket dat de incheckbalie opfleurt. Al bij binnenkomst wil je dat de atmosfeer in de lobby goed voelt en zelfs die wauw-factor heeft. Om dit voor elkaar te krijgen nemen veel hotels een professionele interieurdesigner in de arm. Aan de ontwerper de taak om een hotel tot leven te brengen. 

Die gewenste vertaalslag wordt steeds meer ondersteund door krachtige kunstwerken. Designers vinden vaker de weg richting kunstgaleries om met een beeldend centerpiece of kleurrijke eyecatcher een interieur te complimenteren. 

Saeed Dhahi. (Beeld: Khaled Eladawy)

Maurits Pit (eigenaar Umo Art & Design) vertelt: “Wij brengen het werk van fotografen en kunstenaars onder de aandacht en leveren deze op verschillende formaten aan. Een moment van rust en bezinning of juist een inspirerende stimulans. Een interieur is vaak een uiting van verschillende wensen. Kunst van Umo Art & Design maakt die esthetiek compleet. De galerie bevat indrukwekkende collecties die je met name terugvindt in het hoge luxe segment. Maar het kan budgettair een brede klantenkring bedienen.”

Zelfs in tijden van corona heeft Umo Art & Design zich goed staande gehouden met haar ‘rijdende galerie’ om op die manier alle (potentiële) klanten te blijven voorzien van kunst. Deze rijdende galerie is ook na corona nog steeds een groot succes. Pit: “Wij draaien de rollen om en brengen de kunst naar de klant toe in onze rijdende galerie. De kunstwerken worden tot aan de voordeur gebracht op een voor hun gewenst tijdstip. Bijkomend voordeel is dat we meteen op locatie interieur-advies kunnen geven.”

(Beeld: Peter Baas Fotografie)

Een Reyes Vardy aan de muur of juist het dag-arrangement?

Naast fotokunst onderscheidt Umo Art & Design zich met digitale fotoframes. Digitale beelden wisselen elkaar af in een in-frame-
slide-show. Zo ontstaat er een continue diversiteit aan prachtige fotokunst. Via een app kan men het fotomateriaal invoeren of zelfs afwisselen met bijvoorbeeld informatie over hotelarrangementen. Zonder moeite voegt Umo Art & Design op deze manier een tijdloos en functioneel element toe aan het interieur van een klant.

Ook kunstobjecten nemen steeds meer ruimte in binnen architectuur. “Terecht,” zegt Pit. “Een indrukwekkend beeld versterkt de totale impressie. Het is een extra dimensie die verrast zonder te overheersen. Of dat nu een digitale fotoframe is of een fotokunstwerk op plexiglas aan de muur, het is en blijft een prachtige verrijking van interieur.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details