BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
De evolutie van de hotelindustrie
Emilie De Preter

De evolutie van de hotelindustrie

Openhartige bekentenissen

In haar vroege twintiger jaren begon Emilie De Preter haar carrière aan de receptie van Martin’s Patershof in Mechelen, een schitterend historisch hotel gevestigd in een voormalige kerk. Vandaag staat ze aan het roer van dit bijzondere hotel.

“Als general manager is je voornaamste taak het leiden van je team. Gelukkige medewerkers, bereid om net dat beetje extra te doen voor elkaar en onze gasten, zijn de sleutel tot succes”, legt Emilie uit. Volgens haar draait leiderschap om het inspireren van een cultuur waarin teamwork en het principe van ‘pay it forward’ centraal staan. Haar dagelijkse doel? Alles soepel laten verlopen, zodat elke gast het hotel verlaat met onvergetelijke herinneringen.

In de bruisende wereld van de hotelsector, waar gastvrijheid en innovatie hand in hand gaan, staan hoteliers voor voortdurende uitdagingen en kansen. “Technologische vooruitgang maakte het verzamelen van geavanceerde gegevens cruciaal om gepersonaliseerde diensten te bieden. Hoe meer informatie we vergaren, hoe beter we onze gasten van dienst kunnen zijn.” Maar flexibiliteit is ook essentieel in deze sector. Lastminutebeslissingen zijn eerder de regel dan de uitzondering. Snel reageren op veranderende omstandigheden vergt veerkracht.

Online beoordelingen spelen een essentiële rol in de competitieve hotelsector. “Ze weerspiegelen onze gastvrijheid, de inzet van het team en de resultaten van onze inspanningen.” Voor haar staat het reageren op zowel positieve als minder positieve recensies bovenaan de prioriteitenlijst, omdat dit aantoont dat feedback serieus wordt genomen.

Emilie herinnert eraan dat de hotelindustrie eerder met ingrijpende situaties te maken heeft gehad, zoals de recente pandemie, financiële crisis en energiecrisis. “We zagen onze energiefacturen verdriedubbelen, wat een grote druk op onze marges veroorzaakte. Dit alles leidde tot veranderingen in reisgedrag, waarbij gasten steeds vaker op zoek gingen naar authentieke ervaringen en alternatieve bestemmingen. Dit Klinkt allemaal toch veel interessanter dan ergens in een saai kantoor zitten, nietwaar? Er heerst een unieke sfeer in hotels die je nergens anders vindt. Hotels bieden diverse werkomgevingen met collega’s van over de hele wereld. Hier ontwikkel je uiteenlopende vaardigheden, wat grenzeloze mogelijkheden biedt voor carrière. Bovendien hebben veel hotels een prachtige werkomgeving. Het potentieel om te leren en persoonlijk te groeien is enorm. Werken in een hotel is meer dan een job, het is een levensstijl.” ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details