BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
De eindeloze mogelijkheden van slimme verlichting
Verlichting brengt sfeer in de tuin.

De eindeloze mogelijkheden van slimme verlichting

Sfeervol, veilig en gemakkelijk in het gebruik

Goede verlichting is niet alleen sfeervol, het vergroot ook de veiligheid. In-lite heeft een compleet pakket aan slimme verlichtingsproducten die zijn te bedienen met een app of een smarthomesysteem. Ook kan in-lite LAB complete lichtplannen verzorgen voor elke locatie.

Met goede buitenverlichting krijgen gasten direct een warm welkom. Het geeft een sfeervol plaatje en voorkomt struikelen of verdwalen. De verlichting van in-lite is eenvoudig aan te sturen met de in-lite app of met een smarthome systeem. “Bij hotels moesten medewerkers voorheen de verlichting van zeven of acht zones handmatig aanzetten,” zegt Veronique Vorthoren, senior brand marketeer van in-lite. “Als alle verlichting is geautomatiseerd, is per zone instelbaar wanneer en wat er gaat branden. Wel zo slim en efficiënt. Ook kun je met een commando de binnen- en buitenverlichting aan- en uitzetten.”

De verlichting van in-lite is aan te sturen met een app.

De slimme verlichting van in-lite werkt op een laagspanningsysteem (12V) en is daarmee van zichzelf zeer energiezuinig. Door de app te gebruiken in combinatie met instelbare routines en een bewegingsmelder, gaat de verlichting alleen aan als het echt nodig is. Dat levert extra energiebesparing op.  

Staande lampen en grondspots

Paden en opritten kunnen op verschillende manieren worden verlicht: door staande lampen te plaatsen of door grondspots met verschillende afmetingen te gebruiken. Zo ontstaat er een sterrenpad. Wissel hiervoor bijvoorbeeld kleine ledlampjes als FUSION 22 en HYVE 22 af met de grotere ledarmaturen FUSION en HYVE. Dit zorgt, naast een goed uitgelicht pad, ook voor een sfeervol effect. Voor het verlichten van een breed pad of brede oprit komen de staande buitenlampen ACE of EVO in beeld. Ook is het mogelijk om overrijdbare grondspots in de bestrating te integreren.

Slimme verlichting vergroot ook de veiligheid.

Is er ’s nachts minder verlichting nodig maar arriveren er nog wel gasten? Dan biedt de draadloze bewegingssensor SMART MOVE uitkomst. Deze bewegingsmelder is ontwikkeld voor de SMART HUB-150 transformator van in-lite. De melder is instelbaar met de in-lite app en te koppelen aan één of meerdere lijnen van de SMART HUB-150. Zijn er bijvoorbeeld verschillende verlichtingslijnen voor de oprit, bomen en het terras? Dan is via de app in te stellen welke verlichting aangaat bij beweging.

Sfeer, gebruiksgemak en veiligheid

In-lite richt zich met haar assortiment slimme verlichting op drie thema’s: sfeer, gebruiksgemak en veiligheid. Vorthoren: “Zo is de sfeer af te stemmen op de setting van de avond. Bijvoorbeeld gedimd licht voor het diner of gekleurde verlichting voor feesten. Met de app zijn de mogelijkheden eindeloos. Per lichtzone en zelfs per armatuur is de verlichting aan te sturen: dimmen, warm-wit licht of liever een kleur uit de kleurencirkel? Het kan allemaal. De kleurverlichting is aan te passen aan de sfeer of het thema van het evenement. Denk bijvoorbeeld aan de kleur van het bedrijfslogo voor een zakelijk evenement of oranje op Koningsdag.” 

De tafellamp SWAY TABLE met Human Dimming.

3D lichtplannen

In-lite LAB ontwerpt sfeervolle 3D lichtplannen voor tuinen en terrassen van hotels of restaurants en semi-openbare buitenruimtes.
Vorthoren: “Ons doel is iedere buitenruimte zo uniek, creatief en magisch mogelijk te verlichten. Is er behoefte aan een lichtdemo op locatie, dan is LAB het team dat dit verzorgt. We helpen hoteliers die een bijzondere buitenruimte hebben met een lichtplan om zo goed mogelijk de juiste keuzes te maken.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details