BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Corinthia Hotels, het luxehotelconcern dat zich eind 2024 in Brussel nestelt, kondigt twee topbenoemingen aan

Corinthia Hotels, het luxehotelconcern dat zich eind 2024 in Brussel nestelt, kondigt twee topbenoemingen aan

International Hotel Investments plc, een speler van formaat in het internationale luxehotelwezen, ook bekend onder de naam Corinthia Hotels — die onder meer het Brusselse Grand Hotel Astoria opnieuw op de kaart zet deze zomer — kondigt met trots twee belangrijke benoemingen aan. Simon Naudi, een veteraan binnen het bedrijf, klimt op tot de positie van Group CEO en Managing Director. Daarnaast wordt Simon P. Casson, met een indrukwekkende staat van dienst bij Four Seasons Hotels and Resorts, verwelkomd als de nieuwe CEO van Corinthia Hotels Ltd (CHL), de operationele tak van de groep. Deze strategische benoemingen passen binnen de internationale expansie die bij Corinthia Hotels op stapel staat, met naast de opening van het allereerste ‘palace’ vijfsterrenhotel in Brussel eind deze zomer, ook hotelopeningen in New York, Boekarest en Rome op de planning.

Simon Naudi

In zijn nieuwe rol zal de heer Naudi, tevens benoemd tot bestuurslid van het moederbedrijf IHI van Corinthia, zich richten op bedrijfszaken, investeringen, eigendommen, financiën en ontwikkelingen, terwijl hij blijft toezien op alle bedrijven van Corinthia.

De komst van Casson, die zich gedurende drie decennia onderscheidde bij Four Seasons, waar hij een ongekende groei heeft geleid, en zeven jaar lang de scepter zwaaide als President voor Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA), belooft een nieuw tijdperk in te luiden voor Corinthia, aan de vooravond van de opening van verschillende nieuwe prestigieuze landmark hotels.

Simon P. Casson

Corinthia-oprichter en voorzitter Alfred Pisani licht toe: “Deze benoemingen zullen de positie van Corinthia in de luxehotelsector verder versterken. Simon Naudi belichaamt de filosofie van Corinthia en bezit de juiste mix van talent, toewijding, passie en waarden om ons bedrijf vooruit te blijven stuwen. Ik ben dan ook bijzonder verheugd om Simon Casson in onze familie te verwelkomen. Hij staat bekend als een inspirerend leider en bezieler van luxueuze hospitality-ervaringen, en ik kijk ernaar uit om te zien hoe hij deze kwaliteiten bij Corinthia zal inzetten.”

De heer Naudi vult aan: “Ik voel me bevoorrecht dat mij deze verantwoordelijkheid is toevertrouwd en kijk ernaar uit om samen met Simon Casson en onze zeer getalenteerde en toegewijde collega’s te werken aan onze gedeelde visie voor een uitgebreid en succesvol CHL.”

Corinthia Brussels

De heer Casson voegde eraan toe: “Ik ben de Voorzitter en het Bestuur dankbaar voor hun visie, vertrouwen en het in mij gestelde vertrouwen. Ik ben vereerd en verheugd met mijn benoeming tot CEO op dit belangrijke moment voor Corinthia Hotels, terwijl we moedig een nieuw tijdperk ingaan.”

“Voortbouwend op het grote succes van het corporate leiderschap en de toegewijde teams in elk hotel, zal ik onvermoeibaar werken om het merk nog groter en gerenommeerder te maken, zodat de ervaring en het resultaat voor al onze belanghebbenden – werknemers, gasten, aandeelhouders en zakelijke partners – pure wereldklasse én de filosofie van Corinthia onderstrepen.”

Corinthia Brussels

De heer Naudi trad in 1997 toe tot de Corinthia Group in een senior executive rol en diende meest recentelijk 12 jaar als CEO van CHL. In die tijd was hij ook verantwoordelijk voor hotel- en vastgoedaankopen en -ontwikkelingen, evenals de uitbreiding van CHL’s hotelactiviteiten in grote steden, waaronder markante hotelprojecten in steden als Londen, Brussel, New York en Rome.

De heer Casson was eerder als doorgewinterde hotelier verantwoordelijk voor 42 hotels in 26 landen en overzag de opening van nieuwe accommodaties in Londen, Athene, Madrid, Casablanca, Taormina, Doha, Koeweit en de Seychellen. Hij zal zijn nieuwe rol vanaf 6 april 2024 opnemen vanuit het kantoor van Corinthia in Londen.

Corinthia Londen

Met deze aanstellingen bewijst Corinthia wederom dat het bedrijf niet alleen luxeaccomodaties aanbiedt, maar ook leidinggevenden met visie. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor de hotelgroep, die zich klaarmaakt om haar vleugels nog verder uit te slaan op het internationale toneel. Eind deze zomer opent Corinthia Brussels Grand Hotel Astoria de deuren in de Koningsstraat. Daarnaast staan er binnenkort ook openingen in New York, Boekarest en Rome op de agenda.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details