BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Botanic Sanctuary Antwerp kondigt samenwerking aan met 3-sterrenchef Viki Geunes

Botanic Sanctuary Antwerp kondigt samenwerking aan met 3-sterrenchef Viki Geunes

DE STERRENREGEN HOUDT AAN

Viki Geunes voor Botanic brengt culinaire driesterrenservice naar Botanic Sanctuary Antwerp. De hoogst haalbare culinaire sterren bij de hoogst haalbare hotelsterren, dat vraagt om onvergetelijke momenten. Gasten die binnenkort mogen vertoeven op een banqueting evenement van Botanic Sanctuary maken beloved memories mee om nooit te vergeten, verzorgd door Zilte.  

“In Zilte werken we op het ritme van de seizoenen, één met de natuur, en dat sluit nu naadloos aan bij Botanic. Beleving zal net zoals bij Zilte voorop staan, met veel gevoel voor excellente persoonlijke service. De evenementen van Botanic, of het nu brunch, lunch, of een diner is, worden nu op driesterrenniveau geserveerd: je komt niet voor een maaltijd, je laat je meeslepen in een driesterrenbeleving” – Viki Geunes 

Met vijf gastronomische restaurants onder één dak heeft Botanic Sanctuary Antwerpen een unieke positie in de internationale hotelindustrie. Naast Hertog Jan**, Fine Fleur*, Het Gebaar*, Restaurant 1238 en Bar Bulot, biedt het ook veertien evenementenzalen die worden gebruikt voor een breed scala aan gelegenheden, met banket van het hoogste niveau door Silverpoon, het exclusieve label van de Belgische topcateraar J&M Catering. Vanaf 1 september zal de gerenommeerde Antwerpse 3-Michelinsterren chef-kok Viki Geunes van restaurant Zilte zich bij hen voegen. 

“Het is altijd onze ambitie geweest om ook inzake banqueting het hoogst mogelijke kwaliteitsniveau te bereiken. Ik heb het volste vertrouwen dat de combinatie van de beste cateraar van het land en een 3-sterrenchef van eigen bodem die ambitie zal waarmaken,” zegt Marc Alofs, managing director van Botanic Sanctuary Antwerp.  

“Wij hebben er bewust voor gekozen om geen beroep te doen op de sterrenchefs met wie wij al bijna twee jaar samenwerken. Zij focussen op hun eigen zaak en ik heb daar alle begrip voor. Toen Jan Jacobs van J&M Catering mij na afloop van een event vertelde dat hij in het verleden goed had samengewerkt met Viki Geunes, ging bij mij een belletje rinkelen en heb ik beiden uitgenodigd voor een verkennend gesprek. Dat is bijzonder constructief verlopen en heeft geleid tot een overeenkomst waarbij Jan en Viki één keer per week ideeën uitwisselen en voorstellen uitwerken op basis van Viki’s recepten die zijn aangepast aan de seizoenen. De inbreng en expertise van Viki betekent een grote meerwaarde voor ons aanbod. Zowel Jan als Viki zijn professionals en top in hun vakgebied. Er is overeengekomen dat alle gerechten in huis worden bereid in een aparte keuken onder leiding van een vaste keukenchef van Silverspoon die borg staat voor de continuïteit.”  

Jan Jacobs van J&M Catering is opgetogen over de samenwerking met Viki Geunes. “Wij spreken dezelfde taal en het klinkt misschien overdreven, maar het is waar dat wij elkaar ook zonder woorden begrijpen. Ik heb mij ertoe geëngageerd zijn naam en renommee in de gastronomie uit te dragen én waar te maken. Mét de finesse en creativiteit die kenmerkend zijn voor zijn gerechten. Vanzelfsprekend kun je de keuken van een 3-sterrenrestaurant niet vergelijken met banqueting. In zijn restaurant Zilte kookt Viki voor een klein aantal gasten, wij koken voor gezelschappen van 20 tot 300 mensen, afhankelijk van het seizoen. Elke dag is een vast team van Silverspoon aanwezig. Dat is een must nu het aantal seminars, productpresentaties, bedrijfsfeesten en bruiloften snel toeneemt.” 

Een geschenk voor de stad 

Ook 3-sterrenchef Viki Geunes is opgetogen over de samenwerking. “Ik zie dit niet als een experiment maar als een uitbreiding van mijn beroepsactiviteit. Tijdens het weekend is Zilte sowieso gesloten. Voor mij is de komst van Botanic Sanctuary Antwerp een geschenk voor de stad. Enerzijds is er het historisch verleden van de site en anderzijds is de nieuwe accommodatie top én uniek in de wereld. Door de samenwerking met een topcateraar als J&M Catering heb ik bovendien de garantie dat niet wordt geraakt aan het DNA van mijn keuken en dat de banqueting in Botanic Sanctuary Antwerp aan de hoge verwachtingen van zowel de directie als de gasten zal beantwoorden. Met dit initiatief breidt het culinaire aanbod van de stad uit en wordt Antwerpen een echte culinaire hotspot in Europa. Wie is daar niet blij mee?  

Marc Alofs heeft het laatste woord: “Door enkel met toppers samen te werken, zorgen wij ervoor dat Botanic Sanctuary Antwerp zijn status van vijfsterren superior hotel alle eer aandoet én dat het nummer één blijft. Alleen het beste is goed genoeg voor onze gasten.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details