BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Bloemen, planten en bomen maken het plaatje compleet

Bloemen, planten en bomen maken het plaatje compleet

Zijden bloemen: van ‘plastic fantastic’ naar optische illusie

Zijden bloemen en planten waren vroeger ‘plastic fantastic’, maar dit imago heeft Silk-ka in de loop der jaren vrijwel eigenhandig veranderd. Met de natuurgetrouwe en vooruitstrevende producten van het bedrijf worden steeds meer hotels en restaurants gedecoreerd.

“De uitvoering klopt tot in detail. Je waant je, zeg maar, in een andere wereld.” Hier bij Van der Valk Schiphol.

“Vroeger stonden zijden bloemen vooral bekend als nepbloemen,” zegt directeur Patrick Oude Groeniger. “Er werden toen ook al wel mooie producten van zijde gemaakt maar die waren schaars.” Oude Groeniger groeide op als zoon van een bloemist. De liefde voor bloemen en bloemschikken werd hem dus met de paplepel ingegoten. Nadat hij allergisch bleek voor het natuurlijke product, bleef hij creatief bezig door zijden bloemen te gaan ontwikkelen. Inmiddels is Silk-ka uitgegroeid tot één van de bekendste ontwerpers en exporteurs van zijden bloemen collecties. “Onze klanten zijn tuincentra, bloemisten en home-deco winkels, maar ook stylisten en projectbureaus. Zij gebruiken onze producten voor de aankleding van onder meer horecagelegenheden en evenementen. De bloemen, planten en groenwanden zijn zeer geschikt voor toepassing in hotels. Ze dragen bij aan de algehele beleving, verbeteren de akoestiek en zijn bovendien erg onderhoudsvriendelijk. Waarom telkens verse bloemen en planten kopen, met de bijbehorende milieubelasting, terwijl zijden bloemen niet onderdoen voor echte?”

Flowers are fashion

‘Mode is een belangrijke inspiratiebron voor de ontwikkeling van onze nieuwe producten”, zegt Oude Groeniger. “Flowers are fashion! Kleuren, trends en vormgeving vormen de ingrediënten voor onze collecties. Het complete plaatje moet kloppen! Dagelijks werkt ons team hard om klanten te voorzien van een passend advies en twee keer per jaar zet het designteam een nieuwe collectie neer. We worden inmiddels gezien als trendsetters. Mensen willen geen zijden bloem, maar een Silk-ka bloem.’’

Silk-ka streeft ernaar om de producten zo natuurgetrouw mogelijk te maken. “We hebben zelfs een ‘real touch’ collectie. Door een bepaalde techniek ogen en voelen deze met de hand beschilderde bloemen heel echt. Onze collectie bevat ook vooruitstrevende  fantasierijke producten die niet realistisch hoeven te zijn. Bijvoorbeeld met een gouden randje of glittertje. Uit ons assortiment kan de klant zelf kiezen wat passend is; de mogelijkheden zijn eindeloos.” 

Onderdeel van het hotelinterieur

“Steeds meer hotels en restaurants zien in dat onze producten zich voor meer lenen dan enkel het bloemetje op tafel. De klantbeleving krijgt een boost door een ‘groene wereld’ te creëren die aansluit op het concept van het hotel of restaurant. Dit is een belangrijk element in het (hotel)interieur geworden.” Voor elk interieurconcept heeft Silk-ka een passende invulling. “Zo ademt onze ‘real touch’ collectie high-end luxe, terwijl de spring & summer seizoensgebonden collectie doet denken aan een wandeling door een bloeiende tuin.” Om de juiste snaar te raken is het volgens Oude Groeniger essentieel om in een vroeg stadium na te denken over een groene aankleding. ‘’Vaak is dit helaas een sluitpost maar het wordt gelukkig een steeds vanzelfsprekender onderdeel van de inrichting. Ik geloof werkelijk dat groen het plaatje compleet maakt. Dit geeft je hotel een persoonlijkheid.” 

Ook bij Van der Valk Duiven zijn de bloemen en planten van Silk-ka een essentieel onderdeel van de styling.

Silk-ka werkt vanuit thuisbasis Hengelo samen met bloemisten en stylisten die een complete aankleding kunnen verzorgen. Oude Groeniger: “Een paar bloemen in een vaas zetten kan iedereen maar dat creëert geen totaalbeleving. Bij de entree en in het eetgedeelte van hotel Van der Valk Schiphol is bijvoorbeeld een zorgvuldig samengestelde combinatie van planten en bloemen gebruikt door meesterbloemist Menno Kroon uit Amsterdam. Aan alles is te merken dat de toepassing van Silk-ka producten vanaf het begin deel heeft uitgemaakt van het ontwerp. De uitvoering klopt tot in detail. Je waant je, zeg maar, in een andere wereld.”

Silk-ka heeft meerdere showrooms. De grootste en mooiste bevindt zich in Hengelo (Ov).  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details